Subotnje prijepodne, već tradicionalno, „izmamilo“ je većinu Novogradiščana i žitelja okolnih mjesta na popularnu tzv. novogradišku špicu. Vrijeme je za tržnicu i predah od svakodnevnih obveza, a današnje, za ovo doba neuobičajeno toplo vrijeme, navijestilo je i skori dolazak Adventa i božićnih blagdana. U središnjoj gradskoj ulici na prigodnom, blagdanskom „štandu“ svoje su rukotvorine tijekom prijepodneva građanima ponudili članovi novogradiške Udruge slijepih. Prekrasni adventski vijenci, ukrasi, njihovih su ruku djelo, a u pomoć su im „priskočili“ i roditelji.

– Sve je ovo nastalo na našim radionicama. Većinu ukrasa napravili su naši članovi, roditelji su im pomogli u nešto „kompliciranijim stvarima“, a sva sredstva od prodaje utrošit ćemo za uređivanje naših novih prostorija. Cijene su zaista simbolične, samo toliko da „pokrijemo“ troškove, pa se nadamo da ćemo nešto i prodati – kaže predsjednica Udruge slijepih Nova Gradiška Manuela Kumić.

Novogradiška Udruga slijepih svijetli je primjer kako se može dobro raditi i biti na korist svojim članovima i široj društvenoj zajednici. U okviru njihovog novog projekta simbolično nazvanog  „Sreća iza ugla“, nastavili su sa svojim redovitim, brojnim aktivnostima.

– Svakodnevno se okupljamo, družimo, učimo. Mi smo jedna velika obitelj – s osmijehom priča Manuela.

Sretni su i članovi udruge, kažu da im je lijepo, zanimljivo i korisno…

Svoje blagdanske rukotvorine ponudit će našim sugrađanima i sljedeće srijede i subote, stoga, ukoliko budete prolazili središnjom gradskom ulicom, svakako ih posjetite.

Bliži se najljepše doba u godini, vrijeme radosti, darivanja, dobre volje…

Vjerujemo, da ćete i vi imati dobar osjećaj, ukoliko svojim prilogom i kupnjom pomognete rad ove udruge koja može biti uzor i primjer mnogima.

 

Komentari
Prethodni članakSDP Nova Gradiška: Uvjerljiva pobjeda Davora Bernardića / Foto
Sljedeći članakPregršt zabave za ljubitelje narodnih običaja i kulture na “Katarinskim susretima” u Gaju