U PRETRAZI DOMA PRONAĐENA RUČNA BOMBA

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, jučer (17. ožujka), sukladno naredbi Općinskog suda, pretražili su dom i prostorije, koje koristi 22-godišnjak sa novogradiškog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela. Pritom je pronađena i oduzeta ručna bomba M-50 P-3, koju je na siguran način preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite. Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Policija podsjeća građane na Kampanju „Manje oružja – manje tragedija“, u sklopu koje mogu vremenski neograničeno i bez sankcija, policiji predati oružje, koje imaju u nedozvoljenom posjedu. Nakon odluke potrebno je pozvati policiju na broj mobitela 192, te tako izbjeći neželjene posljedice i podnošenje prekršajnih ili kaznenih prijava.

IZ TRGOVINE OTUĐILI RAZNE PREDMETE

Kriminalističkim istraživanjem nad tri osobe potvrđene su sumnje u počinjenje tri kaznena djela krađe. Radi se o osobama u dobi od 28, 30 i 51, koji su u vremenu od 12. veljače do 15. ožujka 2021. godine, iz trgovine u Slavonskom Brodu, otuđili razne predmete u vrijednosti od nekoliko stotina kuna. Policijski službenici su odgovorne osobe iz oštećene trgovine upoznali sa mogućnošću pokretanja privatne tužbe.

PREKRŠILI MJERE SAMOIZOLACIJE

Na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Slavonski Brod, jučer (17. ožujka), policijski službenici su utvrdili, da je šest (6) osoba prekršilo prethodno izrečene sigurnosne mjere samoizolacije. Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, u 14.20 sati, na izlaznoj graničnoj kontroli, utvrđeno je da je 81-godišnjak (državljanin Republike Hrvatske) prekršio mjeru samoizolacije, te mu je odbijen izlazak i upućen je na adresu prebivališta. Na istom graničnom prijelazu, u 18.30 sati, 25-godišnjak i 36- godišnjak (državljani Bosne i Hercegovine), također su prekršili mjere samoizolacije, a u 21.05 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, istu mjeru su prekršili 37- godišnjak, 43-godišnjak i 51-godišnjak (državljani Republike Hrvatske). Policijski službenici su protiv svih počinitelja prekršaja izdali prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

ODAVANJE PIJANČEVANJU NA JAVNOM MJESTU

Jučer su policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, prilikom nadzora prostora autobusnog i željezničkog kolodvora, u Slavonskom Brodu, Trg hrvatskog proljeća, unutar čekaonice željezničkog kolodvora, zatekli 63-godišnjaka, koji je konzumirao alkoholno piće. Zbog sumnje u počinjenje prekršaja (odavanje pijančevanju ili uživanju droga na javnom mjestu), doveden je u prostorije policije, gdje mu je alkotestom u organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,26 promila. Policijski službenici su 63-godišnjaku uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Komentari
Prethodni članak18 novih pozitivnih osoba u Brodsko posavskoj županiji
Sljedeći članakKino Nova Gradiška ovaj vikend prikazuje – Pogrešno skretanje: Početak