Autor: PU
Jučer (utorak, 10. srpanj 2012.) oko 13.10 sati na autocesti, kod Oprisavaca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže, jedna lakše ozlijeđena, dok kod jedne osobe ozljede nisu okvalificirane.

Prometna nesreća se dogodila jer 52-godišnji državljanin Srbije, upravljajući osobnim automobilom Chrysler, švicarskih nacionalnih oznaka i broja, krećući se južnom kolničkom trakom, zbog neprilagođene brzine, nije na vrijeme uočio prometnu signalizaciju, udarivši u prometni znak i nekoliko markera, koji su označavali radove na kolničkoj traci. Potom je u zanošenju udario u središnju odbojnu ogradu, koju je probio i prešao na suprotnu prometnu traku gdje se nakon prevrtanja i okretanja zaustavio. Dio odbačene odbojne ograde je pao na prednji dio vozila Škoda koji se kretao sjevernom kolničkom trakom, a kojim je upravljala 23-godišnja državljanka Srbije, te je potom vozilom naletjela na odbačenu ogradu na kolniku.

 

U ovoj prometnoj nesreći 5-godišnji dječak je teško ozlijeđen, 49-godišnja žena lakše, a kod 9-godišnjaka ozljede za sada nisu okvalificirane. Sve troje (državljani Srbije i putnici iz vozila Chrysler) su zadržani u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju. Od 13.10 do 13.45 sati, promet je na sjevernoj kolničkoj traci za smjer zapad bio zatvoren, a potom se, do kraja očevida, odvijao prometnom trakom za zaustavljanje uz nadzor prometnih policajaca, dok se promet južnim kolnikom odvijao slobodnom prometnom trakom. Policija protiv 52-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu.

Autor: PU BP

Komentari
Prethodni članakPosjet američkog veleposlanstva Udruzi slijepih Nova Gradiška
Sljedeći članakIdentificirana tijela 21 ekshumirane osobe srpske nacionalnosti