Članovi Hrvatskog pjevačkog društva “Tomislav”, društva sa tradicijom dugom 109 godina sinoć su održali svoj tradicionalni “Proljetni koncert” kako bi prezentirali sve ono što su radili u proteklom razdoblju. Cernik je oduvijek poznat kao rasadište duhovnih vrijednosti, a upravo ove duhovne vrijednosti i ljepote od davnina se njeguju u ovom društvu.

Nije bilo cerničke obitelji u kojoj netko nije pjevao ili svirao u “Tomislavu”, a tradicija se nastavlja i danas. Svoj rad sinoć su posjetiteljima prezentirali članovi juniorskog orkestra pod dirigentskom palicom prof. Gorana Timarca, veliki tamburaški orkestar na čelu s prof. Marijanom Paurićem i mješoviti pjevački zbor pod vodstvom Katarine Piljić.

No, kako svojim radom i djelovanjem Cerničani kontinuirano “šire” granice svoga djelovanja, ovoga su puta odlučili u goste pozvati i renomirane zborove. Tako su posjetitelji sinoć po prvi puta imali prigodu čuti Akademski zbor Veterinarskog fakulteta “Ab ovo” iz Zagreba pod vodstvom čuvenog dirigenta, zborovođe i skladatelja Josipa degl’ Ivellia.

Ništa manje zapažen bio je i nastup članova Glazbenog društva “Vila Velebita” iz Požege pod vodstvom glazbenih pedagoga Monike i Saše Botički.

– Drago nam je što je Cernik ovoga puta imao prigodu ugostiti vrhunska pjevačka društva, svi zajedno uživali smo u vrhunskim orkestralnim i pjevačkim umijećima – ističe predsjednik Hrvatskog pjevačkog društva “Tomislav” Đuro Vuk.

– Nadamo se da ćemo i dalje nastaviti tradiciju održavanja naših koncerata i rada. Sretni smo što u društvu okupljamo više od stotinjak članova, što mladih, što onih srednje generacije. Naravno, naša su vrata “otvorena” svim ljudima dobre volje, pjevačima, sviračima, glazbenicima – dodaje.

Autor: Sanja Bukvić

Komentari
Prethodni članakGradonačelnik sudjelovao u “Zelenoj čistki” (photo)
Sljedeći članakZanimljivi vikend za novogradiške tenisače (photo)