Draga moja publiko,

Posljednjih tjedana promovirala sam žene u poduzetništvu i nastavljam u istom tonu. Ovoga puta vam predstavljam inicijativu žena u našem susjedstvu, kreće iz Novog Sada i širi se u regiji.  Zašto podržavam OsnaŽene? Zato što želim javno dati podršku vrijednim ženskim poduzetničkim inicijativama i pomoći im ojačati povezivanje žena u poslu. Po meni za sve ima dovoljno i za sve ima mjesta, na nama je da svakodnevno podižemo ljestvice kriterija koje si sami zadajemo.

OsnaŽena je prva digitalna platforma ženskog biznisa u Srbiji i regiji, koja ima za cilj povezati, podržati, ohrabriti i osnažiti žene poduzetnice širom naše zemlje i regije. Njihova vizija je stvoriti snažnu zajednicu žena poduzetnica koja će biti izvor inspiracije, podrške i praktičnih resursa za sve žene koje žele ostvariti svoje poslovne snove. Cilj je umrežiti regiju, smanjiti cijene Post Expressa kako bi žene nesmotrenije mogle trgovati.

OsnaŽene pružaju niz benefita koji će imati veliki i dugoročan pozitivan utjecaj na žene u preduzetništvu, kao što su:

 1. Širenje tržišta, veću vidljivost, smanjenje cijene uslugepoštanskih troškova za sve OsnaŽene koje koriste usluge Post express uslugePošte Srbije.
 1. Kupovina proizvoda i usluga jedna od druge članice.
 1. Obrazovanje i mentorstvo: Kroz njihove edukativne programe,radionice i mentorske  programe, žene ćedobiti pristup znanjima, vještinama i iskustvima koja će im pomoći da razvijusvoje poslovne vještine, unaprijede svoje liderstvo i premaše izazove s kojimase suočavaju.
 1. Umrežavanje i podrška: OsnaŽene pruža platformu za umrežavanje irazmjenu iskustava među ženama poduzetnicama. Ova zajednica je mesto gdje se ženemogu povezati s drugim ženama, razgovarati o svojim izazovima i postignućima,pružiti podršku jedna drugoj i  čvrsto sepovezati kako bi stvorile nove poslovne prilike.
 1. Pristupresursima i alatima: OsnaŽene pruža ženamapoduzetnicama pristup raznovrsnim resursima i alatima koji će im pomoći daunaprijede svoje poslovanje. Bilo da je riječ o vodičima, šablonama, stručnimčlancima ili alatima za digitalni marketing, ova platforma je bogat izvorpraktičnih informacija i resursa koji će im pomoći da rastu i razvijaju svojeposlovanje.
 1. Vidljivost i promocija: OsnaŽene promoviraju žene poduzetnice, njihove priče o uspjehu i njihove proizvode ili usluge. Pružaju im šansu da seistaknu i dobe veću vidljivost, kako na ovoj platformi, tako i šire u zajednici. Tako, žene poduzetnice će imati priliku da dopru do novih klijenata, investitora ili potencijalnih partnera.

Platforma OsnaŽene je posvećena promoviranju i podržavanju ženskog poduzetništva jer žene imajuneograničen potencijal da oblikuju i transformira poslovni svet.

Kroz ovu platformu, žene poduzetnice će dobiti podršku, znanje i resurse koji su im potrebni dapostignu uspeh i ostvare svoje snove.

Naljepnica “OSNAŽENE – OVAJ BIZNIS VODI ŽENA” predstavlja simbol podrške ženama u biznisu i podizanje svesti o njihovoj ulozi i opterećenju u suvremenom društvu. Ova naljepnica ima za cilj naglasiti da žene imaju sposobnost i snagu da vode uspješne biznise, istovremeno balansirajući obaveze prema obitelji i djeci.

Želja OsnaŽenih je da naljepnicu “OSNAŽENE – OVAJ BIZNIS VODI ŽENA” svaka poduzetnica zalijepi na svoj objekt ili ured. Projekt je također podržao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam AP Vojvodine. Kroz ovu naljepnicu, žele skreneuti pažnju na izazove s kojima se suočavaju žene poduzetnice i ohrabriti društvo da cijeni ženske napore i postignuća. Ona predstavlja podršku ženskom poduzetništvu, ali i potiče svijest o ravnoteži između poslovnih obaveza i uloge majke ili supruge.

PRVA DIGITALNAPLATFORMA ŽENSKOG BIZNISA U SRBIJI I REGIJI

POSTANI OSNAŽENA

 1. Postanite dio PRVEDIGITALNE PLATFORME ŽENSKOG BIZNISA u Srbiji i regiji

Članarina iznosi 6.000.- dinara tj. cca 50 Eura i traje jednu godinu.

 1. BENEFITI na platformi www.osnazene.com

Profil na platformi

·       Fotografija podutenice + 6 fotografijaproizvoda / usluga

·       Opis vašeg biznisa

·       Kontakti i linkovi sa svim vašimprofilima

Besplatan edukativni sadržaj

·       Edukativan sadržaj vezan uz biznisi osobni razvoj

·       Umrežavanje

·       Kupovina proizvova jedne od druge

 1. Simbol OsnaŽenih predstavlja naljepnica “OVAJ BIZNIS VODI ŽENA”

koju treba zalijepiti na staklo izloga ili drugo odgovarajuće vidljivo mjesto u vašem  objektu.

 1. Naljepnica se koristiti samo na objektima koji su u vlasništvu ženam ili ih vode žene. To je važno kako bi se jasno prenijela poruka podrške ženskompreduzetništvu.
 1. Jasna vidljivost: Nalepnica treba biti postavljena na vidljivom mestu na ulazu iliizloženom delu biznisa/objekta zalepljana na staklu. Na taj način, prolaznici iposetioci će lako primetiti nalepnicu iprepoznati da taj biznis vodi žena.
 1. Održavanje i čistoće: Nalepnica treba biti očuvana i čista kako bi se održao kvalitetvizuelnog izgleda. Vlasnice biznisa mogu redovno proveravati nalepnicu ibrinuti se da ostane vidljiva i čitljiva.
 1. Promocija Osnaženih: Nalepnica je dio inicijative OsnaŽene, stoga je preporučljivo davlasnice biznisa koje koriste naljepnicu budu spremne  podržati projekat putem društvenih mreža, dijeljenjemiskustava ili sudjelovanjem  u promocijidogađaja vezanih za Osnažene.
 1. Naljepnica se ne kupuje – dobivaje GRATIS članice OsnaŽenih.                                                             

Ova pravila su smijernice koje će pomoći da se naljepnica koristi na pravilan način i da se poštuju ciljevi i vrijednosti projekta Osnažene.

Mirela Relković

Komentari
Prethodni članakU kinu pogledajte horor film “Imaginarni”
Sljedeći članakVečeras u Domu kulture otvorenje izložbe Vatroslava Kuliša “Predjeli Dioniza”