LJETO U KNJIŽNICI 2020.“

DIGITALNI LIKOVNI NATJEČAJ „ZAŠTITA ŽIVOTINJA“

Kažu da je pas čovjekov najbolji prijatelj, no je li moguće da je pas jedina životinja kojom pristupamo prijateljski? Naravno da ne. Postoje i druge životinje koje volimo i poštujemo. Zapravo, sve životinje su posebne na svoj način i zaslužuju naše poštovanje.

Stoga, u sklopu ovogodišnjega „digitalnog“ LJETA U KNJIŽNICI 2020., otvaramo digitalni likovni natječaj „Zaštita životinja“ u kojemu se djeca od 5 do 15 godina mogu likovno izraziti na temu omiljene ili njima posebne životinje . Osim kreativne, ovaj projekt ima i edukativnu te humanu notu.

Draga djeco, što očekujemo od vas?

Uz pomoć vaših roditelja, starije braće i sestara, djedova i baka (a i sami), pošaljite VAŠE fotografirane likovne radove ( digitalne fotografije ) na temu „ZAŠTITA ŽIVOTINJA“ rađene u tehnici flomastera, drvene boje, vodene boje ili tempere s temom rada, svojim imenom i prezimenom te kratkim objašnjenjem zašto vam je to omiljena životinja u komentar (inbox) Facebook profila GRADSKE KNJIŽNICE NOVA GRADIŠKA ili na e-mail: gradskaknjiznicang@gmail.com do petka, 14.08. 2020. u 12 sati.

Žiri od 2 likovna umjetnika odabrat će 3 najuspješnija rada koja će biti nagrađena, a ostatak odabranih radova s najviše vaših "lajkova" na našoj facebook stranici, također će sudjelovati u digitalnoj izložbi.

S veseljem očekujemo vaše likovne radove u kojima ćete izraziti ljubav prema životinjama i našem zelenijem i humanijem planetu!

Vaši GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA i UDRUGA „NOVOGRADIŠKE NJUŠKE“ (predsjednik Saša STOIĆ) te slikarica i ilustratorica Dorotea BAGARIĆ, inicijatorica natječaja i autorica plakata.

Knjižnični tim GKNG se svim srcem priključuje ovim idejama : Renata Stipančević Matijašević, Anka Višić, Mirjana Pranjić, Goran Bašić i Biljana Dakić

Podrška projektu: Grad Nova Gradiška- GRAD PRIJATELJ DJECE I GRAD-PRIJATELJ ŽIVOTINJA

Komentari