U općini Davor brojnim projektima i kontinuiranim radom nastoje unaprijediti kvalitetu života mještana ove općine. Načelnik Općine Davor Đuro Anđelković tako je nedavno predstavio projekt uređenja parka u naselju Orubica.

Kako ističe, projekt će ponuditi kvalitetno, suvremeno i cjelovito oblikovan prostor suvremenog izričaja. Uređenjem zone za održavanje javnih manifestacija s izgradnjom pozornice osigurat će se prostor za održavanje već postojećih programa i sadržaja iz života lokalne zajednice s posebnim naglaskom na aktivnosti Kulturno umjetničke udruge „Marijan Lanosović”.

Također će se potaknuti kreiranje novih programa na otvorenom (koncerata, predstava, sajmova, radionica…).

Izgradnjom dječjeg igrališta osigurat će se djeci naselja Orubica prostor za igru i boravak uz sigurno korištenje certificiranih dječjih sprava izrađenih od ekoloških, prirodnih materijala na površinama izvedenim od antitraumatske gumene podloge.

Zaključno, realizacijom projekta će se povećati kvaliteta života lokalne zajednice naselja Orubice i to odraslih i djece čime će se pozitivno utjecati na opstanak mještana Orubice – kaže Anđelković.

Komentari
Prethodni članakNovogodišnje odluke: Najveći se dio odnosi na pronalazak novog posla i povećanje plaće
Sljedeći članak42 nove pozitivne osobe u Brodsko posavskoj županiji, jedna osoba preminula od COVID-19