Polazeći od spoznaje da je gastronomija važan dio identiteta pojedinoga kraja, ali i činjenice da je gastronomija danas sve značajniji motiv za putovanje te bitan element ocjene ukupnog zadovoljstva gosta turističkim odredištem, razvijen je projekt Okusi Hrvatske tradicije. Projekt je do sada realiziran na području Vukovarsko-srijemske županije, Varaždinske županije, Požeško-slavonske županije, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Koprivničko-križevačke županije, a u tijeku je realizacije na području još nekoliko županija.

Sadržaj projekta je usmjeren na razvoj ponude lokalnih i regionalnih kulinarskih prepoznatljivosti, brendiranje i umrežavanje ponude, promociju i propagandu sudionika nosioca standarda Okusi, te sustavni razvoj turističke ponude i novih turističkih proizvoda u području gastronomije.

U projekt se na inicijativu Turističke zajednice Brodsko-posavske županije uključuje 12 ugostiteljskih objekata s područja županije pod imenom Okusi graničarskog posavlja. Realizacija I faze projekta, u kojem će za nositelje standarda Okusi graničarskog posavlja izraditi jelovnici s ponudom tradicionalne hrane, promotivni materijali, table, a njihova ponuda postaviti na Internet stranicu www.okusi.hr, kreće ovaj tjedan. Završetak I faze planira se do kraja mjeseca studenog.

Direktorica TZ Brodsko – posavske županije

Ružica Vidaković, univ. spe. eec.

 
Komentari
Prethodni članakNovogradiški karatisti pokupili medlje u Križu
Sljedeći članakPrijeti nam epidemija hepatitisa