SRIJEDA, 2. 12. U 19, 30
ČETVRTAK, 3. 12. U 19, 30

Redatelj i producent filma Dario Juričan gostovat će na projekciji u srijedu 2. 12. CIJENA ULAZNICE: 25 kn

*NAPOMENA: NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.

Film Kumek treći je film iz ciklusa Gazda (prvi je Gazda o Ivici Todoriću, drugi Gazda: Početak o Miroslavu Kutli) i sniman je tijekom četiri godine na lokacijama u Zagrebu i Grudama. Dario Juričan: „Raditi film Kumek bio je veliki izazov, jer pokriva gotovo četrdeset godina djelovanja Milana Bandića, prividno hiperaktivne i trumpolike pojave hrvatske političke scene. Bandić je šest puta biran za gradonačelnika grada Zagreba, koji nije samo glavni grad svih Hrvata, nego i glavni grad svih hrvatskih kriminalaca.“

Redatelj i producent filma je Dario Juričan. Scenaristi su Saša Paparella, koji je i koautor drugih filmova u serijalu Gazda te Zvonimir Tivon. Montažer filma je Luka Tokić, animator Dragan Đokić, a kameru potpisuje Marko Jerbić. Kreativni producent je Tibor Keser.
Film su sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), zaklada Kultura nova i velikodušne donacije građana putem crowdfunding kampanje. Producent filma je udruga Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (HRCIN). Uz film će biti predstavljena i knjiga KUMEK, koja je komplementarna filmu. Knjigu potpisuju cijenjeni istraživački novinari Saša Paparella i Hrvoje Appelt.

Komentari
Prethodni članakStomatologija kao životni poziv: Upoznajte perspektivnog doktora dentalne medicine Tea!
Sljedeći članakOkučanski Nanbudo klub slavi uspješnih 20 godina rada