Ako još niste provjerili ili se odlučili na koji način ćete s Gradom proslaviti njegov dan, na službenim stranicama Grada Nova Gradiška stoji program ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada i Župe Bezgrješnog začeća Blažene djevice Marije.

Iako je sam dan jubilarne 270. obljetnice od osnutka grada 8. prosinca program obilježavanja trajat će ukupno 15 dana. Sadržaji povodom Dana grada započeli su  već prošloga tjedna, u četvrtak, 29. studenog, kada je u prostoru Gradskog muzeja otvorena izložba crteža i slika “Ljubo Ivančić: Vama”, autora Miroslava Pišonića. Održan je i tradicionalni koncert “Gradu za rođendan” novogradiških srednjih škola u petak je 30. studenoga u 17 sati, dok je u subotu, 1. prosinca u Pučkom otvorenom učilištu “M.A. Relković” upriličena manifestacija “Graničari svome gradu” HPD Graničara. Sedmi šahovski memorijal “Pavle Matošević” u prostorima Industrijsko-obrtničke škole u Novoj Gradiški je u nedjelju je dao svoj sportski doprinos gradu. 

Sadržaji povodom dana grad nastavljaju se i ovoga tjedna, već danas svečanom promocijom monografije koja nosi naziv “Nova Gradiška – 270 godina” koja će, u organizaciji Grada i POU “M. A. Relković”, biti promovirana večeras u 17 sati.

Slijede koncert Željka Krušlina Kruške i TS “Tkanica te Marka Škugora, koji je na rasporedu u četvrtak, 6. prosinca, u 19.30 sati u POU “M. A. Relković” te još nekolicina prigodnih programa u danima prije središnje svečanost obilježavanja Dana Grada koja je zakazana za subotu 8. prosinca.

Tada će u 10.30 sati predstavnici Grada položiti vijence i zapaliti svijeće kod Spomen obilježja poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima na novogradiškom i drugim ratištima Hrvatske, nakon čega će u 11 sati u Župnoj crkvi Bezgrješnog začeća Blažene djevice Marije biti služena Sveta misa. Svečana sjednica Gradskog vijeća Nove Gradiške je u 12.30 sati u Pučkom otvorenom učilištu, a u večernjim satima na istom mjestu bit će odigrana kazališna predstava “Tko pjeva zlo ne misli”.

Program obilježavanja Dana grada bit će nastavljen i u narednim danima, a detaljan raspored i satnicu možete pogledati u prilogu članka.

Komentari
Prethodni članakNajveća prosječna plaća u Hrvatskoj 10.169 kuna, evo u kojem sektoru
Sljedeći članakAdžamovci: Sutra stiže sveti Nikola, mališane očekuje i kazališna predstava „Badnje veče”