Oko 50 litara po četvornome metru palo je u samo sat, dva, a u središtu Zagreba čak i oko 80 litara. U Varaždinu još više – čak 128 litara!

Prognoze su se još jednom ostvarile. A i upozorenja na opasne vremenske pojave. Ovaj put: “Na žalost!” – kazao je za Večernji list poznati hrvatski meteorolog Zoran Vakula komentirajući jučerašnje nevrijeme koje je zahvatilo Hrvatsku i ostavilo ozbiljne posljedice u glavnom gradu.

Dodao je da je u mnogim mjestima zapadne Hrvatske pala obilna kiša.

– Oko 50 litara po četvornome metru palo je u samo sat, dva, a u središtu Zagreba čak i oko 80 litara. U Varaždinu još više – čak 128 litara! Stoga je ponegdje bilo i bujičnih poplava, a na žalost – i jedan je vatrogasac u Zagrebu poginuo tijekom intervencije – dodaje Vakula.

Povremene kiše u većini će Hrvatske biti još uglavnom prijepodne i u rano poslijepodne, a zatim će se atmosfera postupno stabilizirati.

– Sljedećih dana na kopnu većinom suho, sunčano i toplije, od ponedjeljka i vruće. Oblačnije će još biti na istoku u nedjelju, uz mogućnost za mjestimice malo kiše. Ujutro ponegdje može biti kratkotrajne magle. I na Jadranu će sljedećih dana prevladavati pravi ljetni ugođaj uz pretežno sunčano i vruće vrijeme te uglavnom slab do umjeren maestral – prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Izvor: Večernji list
Foto: Ilustracija/Internet 

Komentari
Prethodni članakStožer CZ BPŽ: Drugi dan bez novozaraženih osoba
Sljedeći članakOptimizam za turizam: ”Prošli smo rat, proći ćemo i koronu”