Ako ste pomislili da ćemo ovu zimu proći bez hladnoće i “zimskih radosti”, prevarili ste se. Meteorolozi su za kraj veljače najavili nove snježne padaline te neobično jake hladnoće s kojima ćemo ući u ožujak.

Zahladnjenje će doći sa subotom, temperature će se spustiti i do 10 Celzijevih stupnjeva ispod ništice, a već u ponedjeljak bit će i minus 16 °C. Tako najavljuje popularni norveški meteorološki institut Yr.no., koji koristi izračun istog modela kojim se koristi i DHMZ. Debeli se minusi očekuju i u ostatku unutrašnjosti (nedjeljno će jutro u Virovitici biti na -14 °C, a u Slatini -16 °C) pa čak i na Kvarneru, dok će i u Dalmaciji temperature biti ispod ništice, najavljuje DHMZ. Padalina će iznova biti odmah nakon vikenda, odnosno već u ponedjeljak, kada se očekuje novi gusti snijeg. Temperature se ni tijekom dana neće dizati iznad minus 2, pa se tako za 1. ožujka predviđa gust snijeg i dnevna tempratura od minus 6 stupnjeva.

Za vožnju bez propisane zimske opreme kazna do 15 tisuća kuna

Iz policije podsjećaju kako se kazna za prometovanje na cestama vozilom koje nema propisanu zimsku opremu kreće od pet do 15 tisuća kuna. Zimskim se uvjetima na cesti smatra kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica.

Komentari
Prethodni članakSocijalna samoposluga: Podjela prehrambenih proizvoda
Sljedeći članakNovogradiščanka Mia Pojatina natjecat će se na Miss Universe Hrvatske