Bicikl se može voziti u gotovo bilo kakvoj obući. Međutim, najudobnija obuća koja je predviđena za ovakvu vožnju ipak ima i svoje prednosti. Sve više i više biciklista pomno traži odgovarajuće tenisice koje mogu nositi prilikom vožnje bicikla. Nošenje takve obuće omogućuje učinkovitije pedaliranje.

Kada se uspoređuje s drugima, obuća za vožnju bicikla ima dizajn u kojima je potplat krući za učinkovitije pedaliranje. Isto tako, tenisice ovise i o vrsti biciklizma kojom se osoba bavi poput lagane vožnje po gradu, cestovnog ili brdskog biciklizam, itd. Preporučuje se da su tenisice za biciklizam udobne za hodanje i vožnju biciklom. Takve tenisice trebaju imati kruti potplat. Osim toga, profesionalci savjetuju da su vodootporne, prozračne te da imaju jači gazni sloj. Bitno je da su odgovarajuće veličine te da pružaju potporu stopalu da se prilikom vožnje ne bi klizalo naprijed-nazad na pedali. Ako se bicikl vozi na veće udaljenosti, bitno je imati udobnu obuću koja nije previše fleksibilna i rastezljiva. Potplat treba biti plosnat da bi bilo prostora za nožne prste. Nužno je izbjegavati glomazne tenisice kako ne bi smetale pri vožnji.

Obuća za cestovni biciklizam ima kruti potplat na kojem se nalaze tri rupe koje se zakopčavaju na posebne pedale. Ovo omogućuju biciklistu da postigne maksimalno učinkovito pedaliranje. Međutim, ove tenisice imaju malo rastezljivog materijala u gaznom sloju pa nisu predviđene za hodanje. Osim toga, tenisice za brdski biciklizam čini potplat koja ima bolji hvat zbog vožnje po neravnom terenu. Postoji više vrsti tenisica za ovakvu vožnju poput obuće koja ima dvije rupe na peti pomoću kojih se zakopčavaju za pedale (omogućuje i lakše hodanje) te tenisice koje se stavljaju na ravne pedale i imaju gumenu petu (nije potrebna kopča).

Ostala obuća za biciklizam uključuje obične tenisice i preporučuju se onima koji voze bicikl radi rekreacije te ga koriste kao prijevozno sredstvo do posla ili grada. Veliku ponudu obuće za biciklizam pogledajte na web trgovini Keindl Sport.

Komentari
Prethodni članakNacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – Dokazana kvaliteta
Sljedeći članakEvo kada će biti uvođenje novoimenovanih župnika u službu u Novoj Gradiški