Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 17 novih slučajeva zaraze od COVID-19.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 12.140.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od posljedica bolesti COVID- 19. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 241.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici “Dr. Josip Benčević” hospitalizirane su ukupno 4 osobe, no nema osoba na respiratoru zbog posljedica bolesti COVID-19.

U novogradiškoj Bolnici nema hospitaliziranih osoba zbog posljedica bolesti COVID- 19.
Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 159 osoba.

Temeljem Upute Ministarstva zdravstva privremeno se OBUSTAVLJA rad izdvojenih ambulanti za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom, tzv. „COVID-19 ambulanti“. Slijedom gore navedenog s danom 26. lipnja 2021.g. privremeno je s radom prestala s „COVID-19 ambulanta“ na lokaciji Trg hrvatskog proljeća 3, Slavonski Brod . Za sve dodatne upite vezane uz COVID-19 građani se mogu javiti u Nastavni zavod za javno zdravstvo BPŽ gdje će uzimanje uzoraka vršiti djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo na adresi Vladimira Nazora 2a u Slavonskom Brodu. Radno vrijeme za uzimanje uzoraka biti će svakoga dana u vremenu od 07:00 do 10:00 sati, izuzev nedjelje i blagdana kada Zavod neće uzimati uzorke.
Također Vas obavještavamo o popisu  „cijepnih“ punktova za  Slavonski Brod i pripadajuće općine u idućem radnom tjednu:

Subota 21.08.2021. – PUNKT  POLJOPRIVREDNA ŠKOLA (S.Š. Matija Antun Reljković Sl. Brod) – Pfizer 1.doza; od 8:00 sati do 12:00 sati – javni poziv.

*Osobe koje se cijepe tijekom idućeg tjedna prvom dozom Pfizer cjepiva u Slavonskom Brodu, drugu dozu će primiti na dan 11.09.2021 na istoj lokaciji u istoj satnici.

NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE
BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Marko Šimić, dipl. iur.

Komentari
Prethodni članakOdržan Teniski turnir parova “Novogradiško ljeto 2021.”
Sljedeći članakOd ponedjeljka se zatvara dio ceste u Orubici