Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije poziva mlade od 13 do 19 godina iz Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske  županije na online radionicu UPSHIFT koju će održavati od 21. do 23. svibnja 2021. i to putem Zoom aplikacije te ostalih alata za online timski rad.

Kako bi sudjelovali u radionici, mladi sami okupljaju svoje timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem ili izazov s kojim se mladi susreću u svojoj lokalnoj zajednici, a kojeg žele riješiti.

Deset odabranih timova dobit će stručne mentore koji će ih naučiti kako od prepoznavanja takvog problema doći do inovativnog rješenja.

– Svakom timu bit će dodijeljen mentor – mlada osoba, uspješna u području kojim se bavi, koja će pomoći svom timu da od prepoznatog problema dođe do inovativnog rješenja, pritom prolazeći sve bitne korake koji su potrebni za realiziranje projekta. – poručila je Tea Glumac iz Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Pet odabranih timova dobit će i financijsku podršku od petnaest tisuća kuna da svoje ideje pretvore u stvarnost.

Prijave za timove mladih su otvorene do 12. svibnja 2021. do 23.59 sati. Pravila dozvoljavaju više prijava u zajednici, no bitno je naglasiti kako se svaki problem gleda zasebno te da je za svaki potrebno poslati posebnu prijavu.

Prijave su moguće OVDJE.

Foto: Ilustracija

Komentari
Prethodni članakSretan Vam praznik rada!
Sljedeći članakGospino polje: Sutra počinju nedjeljne mise