Brodsko-posavska županija uz tehničku pomoć CTR razvojne agencije na natječaj energetske obnove javnih zgrada prijavila je 8 projekata u vrijednosti više od 36 milijuna kuna.

Fondovi Europske unije prilika su da se naprave važni projekti visoke financijske vrijednosti bez opterećivanja proračuna lokalnih i regionalnih jedinica samouprave. Damir Mirković, zamjenik župana Brodsko posavske županije, naglašava kako su baš iz tog razloga vrlo aktivni po pitanju prijavljivanja raznih projekta.

-”Brodsko – posavska županija je zapravo među prvima u Republici Hrvatskoj koja je prepoznala mogućnosti povlačenja novca iz Europskih fondova.  Uz pomoć CTR razvojne agencije, vrlo uspješno prijavljuju i provode projekte. ” 

Najveći projekt prijavljen na natječaj je projekt Opće bolnice Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu vrijednosti preko 16 milijuna kuna, prijavljena je i Opća bolnica Nova Gradiška vrijednosti gotovo 8 milijuna kuna. Osim projekata u zdravstvu prijavljeni su i projekti energetske obnove Gimnazije Nova Gradiška, OŠ “Viktor Car Emin” iz Donjih Andrijevaca i OŠ „Matija Antun Relković“ iz Davora.

Realizacijom svih ovih projekata Brodsko posavska županija će povući više od 22.000.000 kn bespovratnih sredstava, ali i prijave za energetsku obnovu očekuju se u svibnju, a prijekte već imaju spremne. 

Foto: Ilustracija 

Komentari
Prethodni članakOduljili se radovi na kružnom toku kod Kauflanda, no veći dio posla je obavljen /PHOTO/
Sljedeći članakPobjeda kadeta MNK “NG – Unitas” u Našicama