Saborski zastupnik Vinko Grgić novi je gradonačelnik Nove Gradiške. Prema još uvijek neslužbenim rezultatima, uvjerljivo je pobijedio s 3317 glasova birača. Iza njega je HDZ-ov Davorin Slišurić s 937 glasova birača, treća je SDP-ova Ivana Trupina s 439 glasova. Slijedi Mirela Relković s 227 glasova birača, Josip Kuš iz Domovinskog pokreta 129 glasova, HSLS-ov i MOST-ov Krunoslav Pecarić 95 glasova i kandidat HSS-a i Stranke umirovljenika Tomislav Vlaović 85 glasova.

Lista za Gradsko vijeće Grada Nova Gradiška: Nezavisna lista Vinka Grgića 2597 glasova, HDZ 1092 glasa, SDP 709, nezavisna kandidatkinja Mirela Relković 214, Domovinski pokret 193, HSS-SU 163 glasa, HSLS – Most 128 glasova, HDS 90.

Budući saziv Gradskog vijeća izgledat će ovako: Nezavisna lista Vinka Grgića devet vijećnika, HDZ četiri vijećnika, SDP dva vijećnika.

Novoizabrani gradonačelnik Vinko Grgić: Narod ne možete prevariti, danas su rekli svoje!

– Već treći put, treća sreća! Nakon svih događanja unazad devet mjeseci, ovo je nevjerojatan i čaroban osjećaj. Gradu Nova Gradiška poklonit ću svoje znanje i iskustvo, snagu i sve što sam do sada utkao u ovaj grad. Kažu da je muškarac u najboljim godinama između 45. i 55. godine, ja sam ”palicu” preuzeo točno na 44. rođendan i poklonio sam našem gradu svojih pet najboljih godina, a dat ću mu još četiri –

O projektima, njih 111, gradonačelnik je rekao:

– Mnoštvo smo ih do sada i realizirali. Bit će svega, ali vjerujem da će biti i više projekata. Prije devet mjeseci doživio sam nevjerojatnu nepravdu, a tri mjeseca nakon, osjetio sam ”okus” slobode u pravom smislu riječi, a sada sam okusio i čar pobjede. Niti jedan roman ne završava kao što je ovo završilo. Ovo je samo novi početak. Zahvaljujem se ovim putem građankama i građanima Nove Gradiške. Nikada nisam gubio vjeru i nadu, a danas smo dokazali da nam oni vjeruju, zato mi je srce puno –

– Narod ne možete prevariti, danas su rekli svoje, hvala im na tome, moje srce je puno. Od početka kampanje smo afirmativni – govorili smo o našim ljudima, projektima, o ljubavi prema ovome gradu… i to su građani prepoznali – zaključio je zadovoljno gradonačelnik Grgić.

Komentari
Prethodni članakHrvatska: Zatvorena birališta na lokalnim izborima
Sljedeći članakKALENDAR RADOVA: Što raditi u vrtu tijekom svibnja?