Danas je u bolnici na Rebru od jake upale pluća pluća i komplikacija koje su uslijedile nakon transplatacije bubrega preminuo omiljeni sarajevski glazbenik Kemal Monteno
Poznati sarajevski pjevač i glazbenik Kemal Monteno preminuo je u 66. godini u 11h u Zagrebu od komplikacija koje su uslijedile nakon transplatacije bubrega u studenom prošle godine.

‘Istina je, tata je preminuo danas u 11 sati od upale pluća koju je dobio. Cijela obitelj je u šoku’, rekao nam je u telefonskom razgovoru Kemalov sin Đanijo. Pjevač je nakon operacije prije dva tjedna opet završio u bolnici zbog visoke temperature i oslabljenog imuniteta. Kako doznajemo, Monteno je nedavno obolio i od upale pluća, koja se u konačnici pokazala kobnom.

Monteno je rođen prije 66 godina u Sarajevu, tata mu je bio Talijan, a mama iz Bosne. Bogatu karijeru počinje graditi šezdesetih godina prošlog stoljeća na festivalu ‘Vaš šlager sezone’ na kojem nastupa s pjesmom ‘Lidija’. Upravo zahvaljujući tom festivalu Kemo, kako su ga od milja zvali prijatelji, osvaja simpatije publike širom regije i redovito osvaja mnogobrojne nagrade i priznanja za svoj rad.

Krajem sedamdesetih publiku osvaja pjesmama ‘Zemljo moja’ i ‘Sarajevo, ljubavi moja’, a tijekom karijere objavio je ukupno 15 albuma. Pjevač je isticao kako mu je kao vječna inspiracija često služila dugogodišnja partnerica, supruga Branka, s kojom je dobio kćer Adrijanu i sina Đanija.

Komentari
Prethodni članakOdržan sastanak s članicama neformalne mreže za projekt “SOS-NET”
Sljedeći članakOdržana skupština Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom