Dan uoči 24. obljetnice vojno redarstvene operacije “Bljesak”, Okučane je posjetio permijer Andrej Plenković sa svojim ministrima.

Kod spomenika “Kristalne kocke vedrine” vijence položili i počast palim hrvatskim vitezovima odali su premijer Andrej Plenković, ministar branitelja Tomo Medved, ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, te drugi predstavnici ministarstava, Brodsko-posavske županije(Danijel Marušić) i lokalne samouprave (načelnik općine Okučani Aca Vidaković).

-“Danas smo došli dan uoči 24. obljetnice VRO “Bljesak”koja je oslobodila tadašnji okupirani dio zapadne Slavonije i još jednom iskazati naše veliko poštovanje svim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u toj operaciji, a posebice izraziti pijetet prema 51 Hrvatskom branitelju koji je na žalost tada ili kasnije izgubio život u ovoj operaciji”. – izjavio je Plenković

Premijer i izaslanici sastali su se i s dužnosnicima Hrvatske vojske, a nakon toga održali sastanak sa zapadnoslavonskim gradonačelnicima i načelnicima, na kojem je Gabrijela Žalac s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, uručila Odluke o područjima za koje će se izraditi Intervencijski planovi kojima će se definirati konkretni projekti za gospodarski i socijalni razvitak gradova Pakrac i Lipik, te općina Okučani, Gornji Bogićevci, Dragalić i Stara Gradiška.

Radi se o izrazito važnom i specifičnom Programu, nastalom u suradnji s lokalnim partnerima na terenu, koji najbolje prepoznaju što je bitno za razvoj njihovih područja.

Ostatak državnog vrha na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, Okučane će posjetiti sutra, 1. svibnja na središnjoj svečanosti povodom 24. obljetnice VRO “Bljesak”.

Komentari
Prethodni članakObilježena 28. obljetnica osnutka 3. gardijske brigade “Kune”
Sljedeći članakČestitamo vam Praznik rada!