Dan uoči 24. obljetnice vojno redarstvene operacije “Bljesak”, Okučane je posjetio permijer Andrej Plenković sa svojim ministrima.

Kod spomenika “Kristalne kocke vedrine” vijence položili i počast palim hrvatskim vitezovima odali su premijer Andrej Plenković, ministar branitelja Tomo Medved, ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, te drugi predstavnici ministarstava, Brodsko-posavske županije(Danijel Marušić) i lokalne samouprave (načelnik općine Okučani Aca Vidaković).

-“Danas smo došli dan uoči 24. obljetnice VRO “Bljesak”koja je oslobodila tadašnji okupirani dio zapadne Slavonije i još jednom iskazati naše veliko poštovanje svim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u toj operaciji, a posebice izraziti pijetet prema 51 Hrvatskom branitelju koji je na žalost tada ili kasnije izgubio život u ovoj operaciji”. – izjavio je Plenković

Premijer i izaslanici sastali su se i s dužnosnicima Hrvatske vojske, a nakon toga održali sastanak sa zapadnoslavonskim gradonačelnicima i načelnicima, na kojem je Gabrijela Žalac s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, uručila Odluke o područjima za koje će se izraditi Intervencijski planovi kojima će se definirati konkretni projekti za gospodarski i socijalni razvitak gradova Pakrac i Lipik, te općina Okučani, Gornji Bogićevci, Dragalić i Stara Gradiška.

Radi se o izrazito važnom i specifičnom Programu, nastalom u suradnji s lokalnim partnerima na terenu, koji najbolje prepoznaju što je bitno za razvoj njihovih područja.

Ostatak državnog vrha na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, Okučane će posjetiti sutra, 1. svibnja na središnjoj svečanosti povodom 24. obljetnice VRO “Bljesak”.

Komentari