Premijer Andrej Plenković u pratnji ministara Tome Medveda, Maria Banožića i Nataše Tramišćak te državnog tajnika Dragana Jelića posjetio je jučer Brodsko-posavsku županiju gdje je zajedno s ravnateljicom Doma zdravlja Lidijom Grčić, županom Danijelom Marušićem i predsjednikom Županijske skupštine Perom Ćosićem obišao novoizgrađenu zgradu Pedijatrije pri Domu zdravlja u Slavonskom Brodu.

Cijeli projekt dogradnje objekta ostvaren je zajedničkim zalaganjem Brodsko-posavske županije i Doma zdravlja u Slavonskom Brodu uz korištenje europskih sredstava. Nova zgrada Pedijatrije vrijedna je 11.850.101,88 kn , od čega je 10.067.231,58 kn osigurano iz Projekta „Razvoj zdravstvene usluge usmjerene pacijentu” Europskog fonda za regionalni razvoj. Sredstva u iznosu od 1.776.570,30 kn osigurana su iz Proračuna Brodsko-posavske županije.

U novoj zgradi Pedijatrije smješteni su novoopremljeni prostorni kapaciteti sa nekoliko ambulanti opremljenih medicinskim namještajem i stolnim računalima, medicinskim napravama i proizvodima. Novi objekt omogućuje direktnu horizontalnu vezu na postojeći glavni ulaz, a sadrži i dva neovisna ulaza za bolesnu i zdravu djecu kao i odvojen prostor čekaonice za bolesnu djecu te za one koji dolaze na cijepljenje ili redovan pregled. Zahvaljući novoj infrastrukturi pacijentima će dostupan biti i širi spektar različitih pregleda poput ultrazvuka abdomena i krioterapije, ultrazvuka kukova i dr., za koje više neće morati dugo čekati.

Po riječima ravnateljice Lidije Grčić, obavljanje ovih pregleda će dodatno rasteretiti bolnički sustav i značiti veliki napredak u pružanju primarne zdravstvene zaštite najmlađim pacijentima.

Izvor: Brodsko posavska županija

 

Komentari
Prethodni članakProglašene najljepše djevojke Brodsko posavske županije: Klara Rakonić najljepša je prema rezultatima online glasovanja
Sljedeći članak20 novih pozitivnih osoba u Brodsko posavskoj županiji, dvije osobe preminule od COVID-19