Danas je u Slavonskom Brodu održana  utrka “Znanjem i prevencijom do zdravlja”, koju je organizirala županijska Liga za borbu protiv raka i brodska Škola trčanja Saucony.

Bilo je to više od same utrke. Akcijom se naglašavala problematika suvremenog doba, a i sama utrka je bila dio prevencije. Veliki broj sudionika, pokazao je želju i volju mnogih za što zdravijim i aktivnijim načinom života. 

Među mnogim sudionicima u Slavonskom Brodu, bilo je i naše domaće izaslanstvo predstavnika grada Nova Gradiška, na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem. Nije to bilo samo protokolarno pokazivanje, naime naši predstavnici su pokazali vlastitim primjerom važnost prevencije i trčanja. Svoja poslovna odijela, košulje i kravate zamijenili su sportskom odjećom i obućom i  istrčali  cijelu utrku u trajanju od 5 kilometara.

“Mi još jednom dokazujemo da smo dio Brodsko- posavske županije. Lijepo nam je ovdje. I mi u Novoj Gradiški imamo sličnu akciju, ali ne ovakvog karaktera, hvale je vrijedna i ovo je jedan od načina da poručimo ljudima idemo zdravije živjeti. Dok je čovjek zdrav ne razmišljamo o preventivi, i ovo je jedna od načina kako senzibilizirati ljude za zdraviji način života, idemo ljepše i normalnije živjeti, dodao je  gradonačelnik Vinko Grgić.

Svaki političar mora biti među svojim ljudima, skinuti odijela i “uprljati ruke”, osjetiti puls stanovnika. Hvale vrijedna je i gesta kojom se osim promocije zdravlja, ujedno i promovira naš Grad u županijskom središtu. Dokaz je ovo i ravnopravnosti našeg lijepog malog grada koji odlično funkcionira u sklopu veće zajedničke cjeline – Županije!

no images were found

Komentari
Prethodni članakZaslužena pobjeda nogometaša Sloge
Sljedeći članakSaznali smo datum otvorenja McDonald’sa u Slavonskom Brodu