Sve detalje ovogodišnjeg 22. “Novogradiškog glazbenog ljeta” na konferenciji za novinare danas su predstavili u ime Grada zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, direktorica Turističke zajednice grada Dinka Matijević, Zdravko Sokić i Željko Brčić predstavnici Agencije “Novogradiško glazbeno ljeto”, te vanjski suradnik Bernard Kumić.

Manifestacija će trajati od 17. do 20. kolovoza, a nastupit će eminentna imena hrvatske glazbene scene.
Središnji sadržaji NG ljeta počinju u četvrtak, 17. kolovoza koncertom Barbare Dautović, benda UNIMOGs, “Rockera” i Ede Majke. Petak će, tradicionalno, obilježiti tamburaška večer uz domaće tamburaške sastave TS “Lengeri”, TS “Legato” i TS “Satir” kao uvertira pred glavni nastup klape “Rišpet”.

-Povezali smo to tako da ono što je za Slavoniju tamburica, za Dalmaciju je klapa, ne volimo razdvajati Hrvatsku i napravili smo to da klapa “Rišpet” nastupa kao glavni izvođač druge večeri “Novogradiškog glazbenog” ljeta.- izjavio je Bernard Kumić

Subota će kao i dosadašnjih godina krenuti s festivalom “Djeca pjevaju hitove” nakon kojega nastupa mladi glazbenik Dominik, a glavna zvijezda večeri bit će Severina.
Nedjelja večer je večer tradicije i folklora gdje će uz domaća kulturno umjetnička društva, nastupiti i KUD “Baščaršija” iz Sarajeva.

Osim velikih regionalnih zvijezda na glavnoj pozornici, “Novogradiško glazbeno ljeto” i ove godine upotpunit će i brojni popratni sadržaji. Program u susret “Novogradiškog glazbenog” ljeta započinje već u petak 11.kolovoza rock maratonom na ljetnoj pozornici, u subotu 12. kolovoza također na ljetnoj pozornici odvijat će se Ibiza party, dok je nedjelja, 13. kolovoza rezervirana za tradicionalni koncert “U ljetnu večer”.

Također tijekom tri glavne večeri “Novogradiškog glazbenog ljeta” osim na glavnoj pozornici posjetitelje i ove godine očekuje program i na “Ljetnoj pozornici”. U četvrtak će na “Ljetnoj” svirati “Ritam grada”, u petak će publiku zabavljati grupa “Sing sing”, a subotnju večer će začiniti DJ “Re:Ttro Flava”.

Voditelji na glavnoj pozornici bit će u četvrtak, petak i subotu Mirko Fodor, a nedjelju Silvio Stilinović.

Uz atraktivan glazbeni program kao i prijašnjih godina tijekom “Novogradiškog glazbenog ljeta” posjetitelji će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, ponudi Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i tvrtki, privlačnim rukotvorinama i neizostavnom zabavnom parku.

Novitet “Novogradiškog glazbenog ljeta” bit će KIDS FUN ZONE poseban prostor u novogradiškom parku namjenjen za najmlađe posjetielje ove manifestacije.

no images were found

Komentari