Sinoć je u Gradskoj knjižnici predstavljena knjiga “Tajna djedove stare trešnje” autora Dražena Markotića, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige ali i Dana hrvatskih knjižnica. 

Dražen Markotić rođeni je Vrgorčanin, svestrani je umjetnik koji se nakon dvadesetak godina glazbene karijere (Dražen Vega band) odlučio pred širom publikom okušati i u književnom stvaralaštvu. Uz tekstove pjesama i pisanje za svoju dušu od najranijih dana novogradiščanima se predstavio u Gradskoj knjižnici kao autor knjige “Tajna djedove stare trešnje”. 

– “Ovo mi je treća promocija u četiri dana, reakcije ljudi na knjigu su odlične, neki kažu da ju treba uvrstiti u lektiru. Knjiga govori o vrijednostima koje svi imamo ali zaboravljamo zbog brzine i okolnosti u kojima živimo, govori o tome da ne zaboravimo tradiciju, drage ljude niti korijene i jednostavnije stvari. Knjiga odnosno pripovijetka je bogata emocijom, mistikom, a zapravo se radi o stvarnom događaju koji je meni urezan u pamćenje.” 

– ” U tri godine sam napisao tri knjige, bavim se pirografijom; tehnikom ukrašavanja drveta pomoću vrelih predmeta.” Dražen kaže kako su prve dvije knjige  ljubavna proza; s psihološke strane gledanja na izdaju, razočaranje, ostavljanje, samoću i preživljavanje toga svega i uglavnom su u tom smjeru atmosfere i emocije, dok je treća zapravo pripovijetka. – “U radnji knjige su i likovi i događaji koji se povezano prate, nije kao što je bilo u prve dvije gdje se svaki dio knjige može odvojeno gledati kao cjelina sama za sebe, koliko god su konceptualne nego je ovo pripovijetka koja mora ići od početka do kraja da bi priča tekla i dosta je isto emotivna, bazira se na izgubljenim vrijednostima koje svi mi imamo u nekom krajičku uma, ali smo ih zaboravili zbog brzine kojom živimo. Tako da mislim da se u toj knjizi, a događa se već s ljudima koji su ju čitali, vrlo lako se osvijesti taj dio njihove prošlosti koji je neprestano s njima, ali ne misle na nju. Mislim da ta knjiga ima utjecaj na ljude tako da ih vrati u neke događaje iz prošlosti i vraća ih na neke ljude koji ne smiju biti zaboravljeni i koji se moraju poštovati.” 

 

Komentari
Prethodni članakZapočela isplata 1,3 milijarde kuna predujma poljoprivrednicima
Sljedeći članakOdigrana utakmica 4. kola kadetske lige