Svečano je završen Mjesec hrvatske knjige 2021. u GKNG predstavljanjem knjige Zagonetačkog kluba Dragalić i Općine Cernik DOBRI DUH CERNIKA: TIHO PODKONJAK, EZNOL ISPISKI. U organizaciji Općine Cernik i Zagonetačkog kluba Dragalić u suradnji s Gradskom knjižnicom Nova Gradiška.

Autori knjige su novinar i enigmatičar Vjeko Hudolin, predsj. ZKD-a i Branko Modrić, sunakladnik je Zagonetački klub Dragalić, graf. dizajner, umjetnik Gordan Bijelić, a knjiga je u dogovoru s općinom Cernik izdana uz 5. obljetnicu Tihine smrti kao spomen na tog obiteljskog čovjeka, vjernika, zagonetača i grafičkog dizajnera, a također i kreativnog suradnika, najčitatelja i darovatelja knjiga GKNG. Kroz predstavljanje knjige želi se podsjetiti na njegov rad, stvaralaštvo i djelovanje, ne samo kao stručnjaka, nego i kao vrijednog, skromnog i samozatajnog čovjeka koji je umro u 47. godini života, ali je ostavio veliki trag u novogradiškom kraju i diljem domovine.

O knjizi su govorili autori Vjeko Hudolin i Branko Modrić, autori tekstova Sanja Podkonjak, Vitomir Žakić, načelnik općine Cernik Pero Galogaža, glavni urednik enigmatskog magazina “Feniks” iz Rijeke. Toplu dobrodošlicu uputila je v.d.ravnat. GKNG Ernestina Straga-Šašić.

-” U knjizi smo predstavili djelo i rad Tihe Podkonjaka, radio je razne vrste zagonetaka no potpisivao se pseudonimom Ispiski. Dugo se bavim enigmatikom, radio sam i družio se s Tihom no nikada mi nije rekao da objavljuje križaljke, bio je samozatajan, skroman i vrijedan čovjek. Kada sam istraživao povijest pronašao sam podatake kod Tihine supruge Sanje, zajedno smo prikupili što više radova i zamolili Tihine kolege da napišu svoja sjećanja kako bi sve uklopili u ovu knjigu. Uz pomoć općina Cernik i Dragalić tiskali smo i besplatno podijelili knjigu Zagonetačkom klubu, knjižnicama, i općinama. Tiho je bio vrstan grafički dizajner, ostavio je veliki trag i nadam se da smo se barem malim dijelom odužili tom vrijednom čovjeku,” – rekao je Vjeko Hudolin.

 

Komentari
Prethodni članakKup Hrvatske: HMNK Nova Gradiška danas dočekuje najtrofejniji hrvatski futsal klub FC Split
Sljedeći članakZapočeli radovi na lokalnoj cesti Ulice kralja Petra Krešimira IV u Rešetarima