U Restoranu „Slavonski Biser“ ,28.studenog, održana je prezentacija povodom pokretanja inicijative za realizaciju projekta „Slavonska Košarica“ u suradnji s turističkim zajednicama grada Slavonskog Broda,Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije.

„Slavonska košarica“ je projekt čiji je cilj okupljanje slavonskih proizvođača i pokušaja plasiranja njihovih proizvoda prvenstveno na dalmatinske stolove. Vizija povezivanja zelene i plave Hrvatske tako bi konačno trebala biti pokrenuta povezivanjem u projekt koji bi se stvarno i realizirao. Slavonska košarica namijenjena je svima koji iskazuju potrebu, želju i namjeru kupnje i koji su spremni prihvatiti uvjete prodaje. No, predvidivi i željeni tržišni segment su ugostiteljsko – turistički subjekti, osobito primorske Hrvatske.

Osim prehrambenih proizvoda u Slavonskoj košarici“ našle bi se i autohtone rukotvorine. Okupljenim proizvođačima i vlasnicima OPG-a,obratio se dr.Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda.Istaknuvši kako je veliki problem umrežavanje i povezivanje proizvođača,te plasman njihovih proizvoda na tržište, predstavio je ovu inicijativu.

Autor: Marko Šimić/photo: ekupi.hr

Komentari
Prethodni članakOsmijeh Hrabrog djeteta
Sljedeći članakBruto zarada poduzetnika u 2011. godini