Grad Nova Gradiška u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Nova Gradiška i novogradiškom Centrom za socijalnu skrb do 1. svibnja 2020. godine realizirat će još jedan vrijedan projekt. Riječ je o europskom projektu “Žena zaželi, žena radi” ukupne vrijednosti 6.658.829,01 kuna, od čega se 100 % sredstava sufinancira iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Projekt je danas predstavila zamjenica gradonačelnika Grada Nova Gradiška Ivana Trupina:

– Grad Nova Gradiška u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Nova Gradiška i novogradiškim Centrom za socijalnu skrb će kroz projekt “Žena zaželi, žena radi” pridonijeti rješenju dugotrajne nezaposlenosti teže zapošljivih žena i socijalne isključenosti teže zapošljivih žena te starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Svrha je projekta smanjenje dugotrajne nezaposlenosti i osnaživanje radnog potencijala 50 teže zapošljivih žena, pripadnica ciljne skupine kroz zapošljavanje za rad sa starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika, a povećanjem konkurentnosti nezaposlenim ženama pružiti mogućnost za ostanak na tržištu rada. U sklopu projekta radnicama za obavljanje poslova pomoći i njege u kući osigurano je 50 bicikala te kućnih potrepština u vrijednosti 200 kuna mjesečno po korisniku. Za 25 zainteresiranih žena osigurano je obrazovanje ili osposobljavanje prema vlastitim interesima i potrebama sa svrhom unapređenja znanja, vještina i kompetencija potrebnih na tržištu rada u vrijednosti do sedam tisuća kuna.

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakTvrtka Aminolabs Atlantic širi svoj prostor u novogradiškom Industrijskom parku
Sljedeći članakKoliko često trebamo čistiti kuću?