Jučer je u Gradskoj vijećnici predstavljen projekt “Grad za mlade, mladi za grad” osmišljen kako bi grad Nova Gradiška stvorio uvjete koji će doprinijeti zadovoljenju potreba mladih te podizanju kvalitete njihova života kroz edukacije i volontiranje. 

Projekt su prisutnim učenicima i ravnateljicama novogradiške Gimnazije i Elektrotehničke škole, te medijima predstavili i začetnici istog, zamjenica gradonačelnika za gospodarstvo Ivana Trupina i Marko Ćosić s odsjeka za društvene djelatnosti grada Nova Gradiška. 

Provedbom projekta “Grad za mlade, mladi za grad” namjeravaju se ispuniti brojni ciljevi koji idu, kako i sam projekt kaže, u korist mladih Novogradiščana i to na načine informiranja i osvješćivanja mladih na području grada o mogućnostima aktivnog sudjelovanja u ostvarivanju vlastitih prava, sudjelovanja u kreiranju lokalnih politika, te doprinosu razvoja zajednice općenito. Projektom se također želi potaknuti pripadnike ciljne skupine na aktivnosti koje doprinose zajednici kroz informativne i edukativne kampanje. Nositelji projekta također žele utvrditi probleme i potrebe mladih kroj njihovo aktivno uključivanje u rasprave, debate i tribine.

Nova Gradiška će u suradnji s partnerima i Resornim ministarstvom ovim projektom nastojati uistinu postati gradom za mlade. Gradom prikladnim za školovanje, odrastanje i obiteljski život mladih, jer projekt ne samo da uključuje srednjoškolce nego i one mlađe, ali i one nešto starije mlade do 30 godina. 

Podršku projektu osim Grada i Ministarstva, te lokalnih udruga pružila je i udruga Oppidum iz Požege koja se projektima za mlade bavi godinama. Na raspolaganju mladim entuzijastičnim Novogradiščanima, bit će, obećava, predsjednik udruge Oppidum Tihomir Kovač, koji se ujedno nada i budućim zajedničkim projektima. 

no images were found

 

Komentari