U vijećnici Turističke zajednice grada Nova Gradiška upriličeno je predstavljanje knjige “Ma bit će ok” autora Domagoja Kneževića, čime je i službeno otvorena manifestacija Mjesec hrvatske knjige 2021.

Domagoj Knežević je bloger i kolumnist, srednju školu i Fakultet političkih znanosti završio je u Zagrebu. Posljednjih dvadesetak godina istovremeno radi u turizmu i novinarstvu. Pisanjem se ozbiljnije počeo baviti 2018. godine kada je pokrenuo i vlastiti blog (takeabreak.com.hr). Redovito piše kolumne za portal 24 sata / Miss7 te kratke priče za razne književne natječaje.

Knjiga „Ma bit će ok“ nastala je nakon više od stotinu i pedeset objavljenih kolumni i  svojevrsna je kompilacija autorovih najdražih tekstova vezanih uz teme s kojima se svi mogu poistovjetiti i u kojima će svaki čitatelj redovito prepoznati sebe. Knjiga ima 328 stranica, sadržava pedeset priča.

-“Obitelj, djeca, brak, odgoj. Svakodnevica. Ona koja podjednako uključuje kvar kuhinjskog bojlera, odlazak u shopping s boljom polovicom, avantura zvana godišnji odmor, krediti, hipoteke… perpetuum mobile svađe s kćerima tinejdžerkama. Ova knjiga svojevrsna je kompilacija, jedan „the best of“ meni najdražih tekstova upravo na te teme – one s kojima se svi možemo poistovjetiti, koje su nam bliske i u kojima se svi možemo pronaći. Previše žurimo, život nas tjera na sve užurbaniji tempo i vrlo često zaboravljamo odvojiti barem malo vremena za sebe. Neka čitanje bude vaša mala pauza. Mali odmor. Take A Break. Potrebno je usporiti, prespavati, sagledati stvari iz nekog drugog kuta kad su u pitanju izazovnije situacije, ali neka vas nikad ne napušta optimizam jer uvijek može i gore pa neka moja draga poštapalica „Ma bit će ok“ bude i vaš „lajtmotiv“.” – rekao je autor Domagoj Knežević

Ovo “drugačije” predstavljanje knjige, opuštena i zabavna atmosfera oduševilo je sve prisutne, a autorove priče često i nasmijalo zadovoljnu publiku.

-“Domagoj Knežević poznati je bloger i kolumnist, dobitnik je nagrade za kratku priču. Sretna sam kako je prošlo predstavljanje, autor je atmosferu učinio opuštenom, a slušajući njegove priče mogli smo se svi pronaći u nekim. Mislim da nismo mogli na bolji način otvoriti manifestaciju Mjesec hrvatske knjige, nego upravo predstavljanjem ovakve knjige. Priredili smo bogat program povodom ove manifestacije, bit će raznih događanja i to nas veseli.” rekla je moderatorica i v.d.GKNG Ernestina Straga-Šašić

Događaj je svojim nastupom uveličala i vokalna skupina “Aurora” u čijem su nastupu uživali svi posjetitelji.

Komentari
Prethodni članakDani zahvalnosti za plodove zemlje u novogradiškoj Gimnaziji
Sljedeći članak61 novooboljela osoba od COVID-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula