Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodijelio je javno priznanje Medalju Grada zamjeniku zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška Ivi Pejakoviću, za dugogodišnji rad, zalaganje i doprinos unapređenju vatrogastva grada Nove Gradiške i šire.

Ivo Pejaković tijekom rada u vatrogasnoj organizaciji prošao je brojna osposobljavanja unutar vatrogasne djelatnosti i sudjelovao na velikom broju intervencija na području grada, kao i na dislokacijama diljem obale. Kao zaposlenik Dobrovoljnog vatrogasnog društva dao je velik doprinos za vrijeme Domovinskog rata. Od 1. siječnja 2012. godine, osnutkom Javne vatrogasne postrojbe obavlja dužnost zamjenika zapovjednika postrojbe, 2019. godine imenovan je za v. d. zapovjednika postrojbe te je ovu dužnost obavljao do siječnja ove godine.

Tijekom svog dugogodišnjeg djelovanja kao vatrogasac i voditelj postrojbe nastojao je unaprijediti njen rad, opremiti i uvježbati vatrogasce. Zajedno s kolegama sudjelovao je u brojnim humanitarnim akcijama u gradu, ali i šire. Tijekom svoje profesionalne karijere duge 36 godina nagrađen je brojnim nagradama unutar vatrogasne organizacije te prošao brojna usavršavanja ne bi li što bolje obavljao svoj posao na dobrobit građana našeg grada.

 

 

Komentari
Prethodni članakU općini Nova Kapela nastavljaju s brigom o okolišu: Mještanima nabavili kante za odvajanje otpada
Sljedeći članak218 novooboljelih osoba od COVID-19 u protekla 24 sata