Jučer u Domu kulture održana je predstava Kazališta Moruzgva i Scene Gorica “OtpisaNE” Renata Baretića u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Scene Gorica.

Predstava je topla priča o imigrantu koji je uslijed neočekivanih okolnosti uletio u život frustrirane Snježane, njene poduzetne kćeri Hrvojke te dokone zavodnice susjede Milke.

Ovo je priča o Hassanu, sirijskom migrantu, inače studentu medicine u Beogradu, koji je stjecajem neočekivanih okolnosti „uletio“ u životni prostor ksenofobne i razočarane Snježane, njene poduzetne i pune razumijevanja za bližnje, kćerke  Hrvojke te dokone i ne baš duhovite zavodnice u pokušaju, susjede Milojke. Slučajni ulazak Sirijca u živote tih žena za njih predstavlja emotivni zemljotres, tijekom kojeg sve tri dožive značajne promjene u pogledu na svijet. One pokušavaju, kroz niz apsurdnih i komičnih situacija, pored neobičnog stranca koji je za njih praktično deus ex machina, sebi pokazati i dokazati da još imaju razloga živjeti i mijenjati sebe i svijet na bolje, da još uvijek nisu OtpisaNE!

Premijerno je izvedena u listopadu 2017. i pobudila je neviđeni interes publike te su sve dosadašnje izvedbe bile rasprodane (u samo nekoliko mjeseci bilo  je preko 50 izvedbi).

Vrckave dijaloge i ponekad zločeste replike, publika je nagrađivala salvama smijeha. 

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakNa Rabu juniori MNK “NG-Unitas” love naslov prvaka!
Sljedeći članakI na selu se može lijepo živjeti: Sičani nastavljaju s uređenjem okoliša svoga mjesta / foto