“Činjenica je da Hrvatskoj nedostaju investicije. Mi smo sa 125 milijuna kuna investicije u tvornicu energetskih pločica u Novoj Gradiški pokazali da se može”, kazao je Tedeschi.

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe d.d. Emil Tedeschi u HRT-ovoj emisiji ”Poslovna zona” osvrnuo se na pozitivna iskustva pri investiranju u tvornicu energetskih pločica u Novoj Gradiški.

Kao dobar primjer investicije Tedeschi je već ranije u medijima spominjao svoja iskustva u Novoj Gradiški. Atlantic Grupa je naime 2013. u Industrijskom parku Nova Gradiška započela ulaganje u novu tvornicu za proizvodnju energetskih pločica iz asortimana sportske i aktivne prehrane. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti od 125 milijuna kuna koji će, kako je najavljeno, u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50, a uz planirani rast poslovanja u konačnici 160 novih radnih mjesta. Prvi proizvodi s novih linija na tržištu se očekuju u prvom kvartalu 2015. “Činjenica je da Hrvatskoj nedostaje investicija. Mi smo sa 125 milijuna kuna investicije u tvornicu energetskih pločica u Novoj Gradiški pokazali da se može”, kazao je Tedeschi, istaknuvši po njemu zanimljiv detalj: lokalnu vlast tamo čini HDZ, dok je na državnoj razini na vlasti SDP. “To nas nije spriječilo niti usporilo”, kazao je, dodavši kako su gradnju pokrenuli u rekordnom roku. Proizvodi su namijenjeni uvelike izvozu u Europu i SAD.

U igri za gradnju tvornice bile su prema riječima Tedeschija Njemačka i Slovenija, no oni su za lokaciju odabrali Hrvatsku. U Hrvatskoj su pak testirali 60-ak lokacija, u uži izbor ušlo ih je par, no pobijedila je Nova Gradiška. Zašto? “Zbog infrastrukture, spremnosti lokalne samouprave u poticanju poduzetništva, raspoloživosti kvalificirane radne snage”, odgovara, dodajući da ovaj primjer pokazuje da Hrvatska ima kvalitetan pravni okvir za privlačenje investicija.

Komentari
Prethodni članakMeđunarodni je dan sjećanja na holokaust
Sljedeći članakPogledajte novi video spot Barbare Dautović