U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta “Matija Antun Relković” Nova Gradiška, publika je imala čast uživati u predstavi Predsjednici&ca. Iznimna je to aktualna i britka komedija nastala prema tekstu Borisa Svrtana i Tarika Filipovića, a u režiji potonjeg Kerempuhovog mlađahnog veterana.

Satirički element Predsjednika&ce ističe mnoge apsurdnosti našeg društva, podsjeća na prošlost i sadašnjost te upozorava na neizvjesnu budućnost. Politička satira, u kojoj se Josipović, Mesić, Tuđman i Tito okupljaju u stanu predsjednice Kolinde kako bi pomogli Hrvatskoj svojim savjetima.

Dok je lik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović utjelovila Ornela Vištica, Franju Tuđmana igra Tarik Filipović, Stjepana Mesića Hrvoje Kečkeš, Ivu Josipovića Siniša Miletić, a Josipa Broza Tita Boris Svrtan. Mjeseci rada, razrađivanja ideja uz duge razgovore s bivšom predsjednicom, bili su potrebni za prikaz Kolinde Grabar-Kitarović.

-” Ova predstava ima i puno povijesnih činjenica, svaki predsjednik promatra situaciju iz svog kuta pa dolazi do međusobnog sukoba koji je jako zanimljiv. Jako sam zadovoljan svojom ulogom predsjednika Mesića pa i cijelom predstavom, odigrali smo ju već puno puta po cijeloj Hrvatskoj i susjednoj Bih. Gdje god smo došli, reakcija publike uvijek je predivna. Radim posao koji volim i radim ga oduvijek, ne kažem da ovo radim perfektno ali dobrom organizacijom se sve stigne. Imam trenutno 6 aktualnih predstava, plus Narodni radio. Sve se to uskladi i stigne uz dobru organizaciju,” – kaže glumac Hrvoje Kečkeš.

-” Ova se predstava rodila u mom snu, gdje predsjednica poziva na večeru bivše predsjednike kako bi našli formulu da Hrvatska konačno prodiše i počne živjeti kako treba. Do sada su ovu predstavu gledali bivša predsjednica Kolinda i bivši predsjednik Mesić, koji je bio revoltiran jer u predstavi malo previše pije u predstavi, no to je samo fikcija, nadam se da je to probavio nakon dugo vremena. Vjerujem da će Novogradiščani uskoro gledati i moju novu predstavu Sex i glad,” – najavio je Tarik Filipović.

Komentari
Prethodni članakPrometna nesreća kod Kauflanda
Sljedeći članakJoš jedna prometna nesreća u Novoj gradiški