Program posjeta Brodsko-posavskoj županiji predsjednica Republike Hrvatske započet će polaganjem cvijeća ispred spomenika „Prekinuto djetinjstvo“ u Slavonskom Brodu. Predsjednica će potom, ispred zgrade Brodsko-posavske županije, zajedno sa županom Danijelom Marušićem i gradonačelnikom Slavonskog Broda Mirkom Dusparom nazočiti podizanju predsjedničke zastave.

Nakon obraćanja nazočnima Predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi Brodsko-posavske županije održati radne sastanke s predstavnicima Županije i vodstvom Grada. Predsjednica Republike potom će se susresti s prečasnim Ivanom Lenićem, dekanom Slavonskobrodskoga dekanata, udrugama hrvatskih branitelja, te udrugama i pojedincima s područja Brodsko-posavske županije.
U nastavku programa predsjednica Republike Hrvatske položit će vijenac kod spomenika hrvatskim braniteljima, posjetiti Strojarski fakultet gdje su predviđeni sastanak s dekanom i prodekanima Fakulteta, predstavljanje najuspješnijih studenata, te druženje s profesorima i studentima, a potom posjetiti tvrtku Simplex d.o.o. i tvrtku Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.

Predsjednica će se potom uputiti prema Staroj Gradiški gdje će posjetiti Postaju granične policije Stara Gradiška, Policijske uprave Brodsko-posavske uz kratku prezentaciju stanja sigurnosti i rada Policijske postaje. Na kraju prvog dana posjeta Brodsko-posavskoj županiji Predsjednica Republike posjetit će Okučane gdje je predviđeno obraćanje Predsjednice Republike nazočnima, susret s građanima i prigodan kulturno-umjetnički program.

Posjetom Općoj bolnici Nova Gradiška i obilaskom obnovljenog Odjela dijalize Predsjednica će započeti drugi dan boravka u Brodsko-posavskoj županiji. U prijepodnevnim satima istoga dana Predsjednica će posjetiti Osnovnu školu Mate Lovraka u Novoj Gradiški, gdje će u nastavku projekta „Hrvatska čita“ zajedno s djecom čitati ulomke iz djela „Zaljubljen do ušiju“ književnika Mire Gavrana koji se školovao upravo u Novoj Gradiški i na kojeg su njegovi sugrađani iznimno ponosni, a potom će posjetiti tvrtku Clarum d.o.o. Predsjednica će u nastavku posjetiti Eko-etno sela u Staroj Kapeli i tvrtku Slavonija DI d.o.o. u Slavonskom Brodu, a potom se uputiti u Srednju školu Matije Antuna Reljkovića gdje će nazočiti predstavljanju projekta „Škola za život“-učenička debata i obići s učenicima školski vrt s praktičnom nastavom. U nastavku dana Predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi Županije održati sastanke na temu rješavanja problema zagađenja zraka u Slavonskom Brodu i susresti se s predstavnicima civilnih udruga koje se zalažu za čisti zrak u Slavonskom Brodu. Predsjednica Republike potom će posjetiti Polikliniku za rehabilitaciju djece Zlatni cekin, te se uputiti u Sikirevce kako bi posjetila Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Šarčević. Susretom s građanima Vrpolja i prigodnim obraćanjem predsjednica Republike Hrvatske zaključit će drugi dan boravka u Brodsko-posavskoj županiji.

Komentari
Prethodni članakNovi zakon: Tko i kako može doći do posla u Njemačkoj?
Sljedeći članakObavijest o poteškoćama u distribuciji pitke vode