Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je čestitku pravoslavnim vjernicima koji će Uskrs proslaviti u nedjelju, 12. travnja, zaželjevši da taj najveći kršćanski blagdan bude poticaj za stvaranje boljeg društva. Premijer Zoran Milanović uputio je, u ime Vlade i svoje osobno ime, čestitku vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru, zaželjevši da taj najveći kršćanski blagdan bude još jedan poticaj za nastavak odnosa tolerancije, razumijevanja i dijaloga.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je čestitku pravoslavnim vjernicima koji će Uskrs proslaviti u nedjelju, 12. travnja, zaželjevši da taj najveći kršćanski blagdan bude poticaj za stvaranje boljeg društva.

“U istinskoj vjeri u sveobuhvatni smisao Kristova uskrsnuća, neka nam blagdan Uskrsa bude poticaj da radom i solidarnošću stvaramo bolje društvo na dobrobit svih nas i voljene nam domovine Hrvatske”, navodi se u čestitki predsjednice vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru.

Čestitka premijera Milanovića vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru

Premijer Zoran Milanović uputio je, u ime Vlade i svoje osobno ime, čestitku vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru, zaželjevši da taj najveći kršćanski blagdan bude još jedan poticaj za nastavak odnosa tolerancije, razumijevanja i dijaloga.

Uz tradicionalni pozdrav “Hristos voskrese!”, premijer Milanović svim je pravoslavnim vjernicima zaželio da Uskrs provedu, radosno i mirno, u krugu svojih najbližih.

Ujedno je pozvao da i ovaj blagdan bude još jedan podsjetnik na odgovornost i obaveze svih građana u stvaranju uređene i miroljubive zajednice koja zastupa i poštuje različitost.

Usprkos svim nedaćama i teškoćama u bilo kojoj sferi života i na bilo kojoj razini, uvijek postoje rješenja za bolju sutrašnjicu, a njih ćemo naći brže i lakše ako svi zajedno i složno u tome sudjelujemo, navodi se u uskrsnoj čestitki predsjednika Vlade.

Autor: Radiong.hr

Komentari
Prethodni članakSastanak branitelja – obilježavanje obljetnica
Sljedeći članak“Trenkovci” ponovno oduševili novogradišku publiku