U petak (14.veljače), oko 13.10 sati, savjesni 59-godišnji građanin je dojavio policiji da je u Novoj Gradiški, u kanalu pronašao eksplozivna sredstva. Odmah po dojavi na mjesto događaja je izašao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i na siguran način preuzeo dvije ručne bombe M75. Apeliramo na građane da ne odbacuju eksplozivna i ubojita sredstva u prirodu, već da bez bojazni od sankcija samo nazovu policiju na broj 192, nakon čega će na dogovoreno mjesto doći policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i na siguran način preuzeti eksplozivna sredstva.

U nedjelju (16.veljače), u 19.30 sati, u Okučanima, unutar jednog ugostiteljskog objekta došlo je do narušavanja javnog reda i mira na način da je 29-godišnjak verbalno napao 59-godišnjak, a nakon čega je 59-godišnjak fizički nasrnuo na 29-godišnjaka. U sukobu nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su alko-testom 29-godišnjaku utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,47 promila, a 59-godišnjaku 0,67 promila te su ih prekršajno prijavili Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

UHVAĆEN NA GRANIČNOM PRIJELAZU ZA UPRAVLJAČEM AUTOMOBILA S 1,34 PROMILA

U nedjelju (16.veljače), u 3.40 sati, u Novoj Gradiški, policijski službenici su zaustavili osobni automobil požeških registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 35-godišnji vozač kojem su alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,83 promila. Alkoholizirani vozač je doveden u Policijsku postaju Nova Gradiška i zadržan do otriježnjenja, a policijski službenici protiv njega podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Također u nedjelju, u 19.50 sati, na graničnom prijelazu stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su 44-godišnjem državljaninu Crne Gore, koji je upravljao kombi vozilom registracijskih oznaka Crne Gore, alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,34 promila. Nesavjesni vozač je doveden u policijsku postaju i zadržan do otriježnjenja. Danas (17. veljače), 44-godišnjak je kažnjen novčanom kaznom te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od 2 mjeseca.