KAZNENA DJELA

Jučer, 31. kolovoza 2017. godine policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su uspješno dovršili kriminalističko istraživanje nad 52 i 58-godišnjakom koje sumnjiče da su kao zaposlenici počinili kaznena djela pronevjere na štetu tvrtke u kojoj rade.

Tom prilikom su utvrdili da su isti unazad više godine iz skladišta navedene tvrtke otuđili veću količinu elektrotehničkog materijala i alata, dijelova vozila, zaštitne odjeće, sredstva za čišćenje i održavanje i dr., a koje predmete je potom 52-godišnjak prodavao putem internetskog oglasnika. Kod istoga je pronađena je i privremeno oduzeta veća količina novca za koju se osnovano sumnja da potječe od kaznenog djela. Provedenom pretragom je kod 58-godišnjaka pronađena i automatska puška i više desetaka komada streljiva 9 mm, koje je protupravno posjedovao.

Policijski službenici protiv 52 i 58-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog osnovane sumnje za počinjenog kaznenog djela pronevjere, a dok protiv 58-godišnjaka slijedi i kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

POŽAR

Jučer, 31. kolovoza 2017. godine u vremenskom periodu od 13,00 sati do 15,30 sati u blizini mjesta Dubovik 86-godišnjak je palio korov u polju. U jednom trenutku požar mu je izmakao nadzoru i proširio se na ostale njive pa su morali intervenirati vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podcrkavlje, koji su požar i ugasili.

Nešto kasnije, nakon ugašenog požara, na požarištu je od strane građana pronađeno i mrtvo tijelo 86-godišnjaka.

Policija i ovim putem zamoljava građana da u ovo sušno vrijeme s visokim temperaturama ne pale travu i korov, jer na taj način ugrožavaju i dovode u opasnost i svoj život i živote drugih, kao i imovinu.

PROMETNA NESREĆA

Jučer, 31. kolovoza 2017. godine u 17,00 sati, u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Provedenim očevidom je utvrđeno da je do nesreće došlo kada 75-godišnji vozač bicikla, uključujući se u promet na raskrižju, unatoč postavljenom prometnom znaku „STOP – obvezno zaustavljanje“, nije prethodno propustio osobni automobil kojim je upravljao 65-godišnji vozač, tako da je došlo do udara prednjeg dijela osobnog automobila u bicikl, uslijed čega je vozač bicikla zajedno s njim nabačen na prednje vjetrobransko staklo automobila, a nakon čega je zajedno s biciklom pao na kolnik.
U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je vozač bicikla, kojem je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu.

Protiv vozača bicikla policija podnosi odgovarajući prekršajni nalog te obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Policijski službenik za odnose s javnošću,

Stjepan Kukura

 

Foto:Ilustracija 

 

Komentari
Prethodni članakOpćina Rešetari sufinancirat će kupnju udžbenika
Sljedeći članakProjekt ˝Centar kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška” u vrijednosti od 108 milijuna kuna prijavljen na natječaj za EU sufinanciranje, očekuje li Novu Gradišku industrijski “bum”?!