Jučer su se povodom Međunarodnog dana čitanja učenici našega grada i sugrađani Nove Gradiške pridružili sada već tradicionalnoj manifestaciji pod nazivom “Cijeli grad čita”. Održana je u organizaciji Gradske knjižnice Nova Gradiška, a u suradnji s Gradom Nova Gradiška, Gimnazijom, drugim školama, te institucijama. Cilj je manifestacije promicanje čitanja, te osvijestiti građane koliko čitanje znači ljudima.

– Riječ je o poticanju čitanja i općenito cijenjenja pisane riječi i knjige. U vremenu kada nas sve više preuzimaju nove tehnologije, odvojimo jedan školski sat i posvetimo ga tradicionalnoj knjizi i lijepoj pisanoj riječi da se čitanje ne zaboravi – rekla je idejna začetnica manifestacije, ravnateljica novogradiške Gimnazije Ljiljana Ptačnik.

Manifestacija se održava već 6. godinu, a i ovoga puta učenici srednjih i osnovnih škola čitali na nekoliko lokacija i u prostorijama Gradske knjižnice. A osim školaraca čitalo se i u vrtićima. 

– Jako puno znači uzeti knjigu u ruke, osjetiti njen miris u onim trenucima kad osjetimo potrebu za razvijanjem svojih znanja i vještina. Čitanje je potrebno i malima i velikima, a posebice čitanje na glas ima pravu svrhu – naglasila je ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gradiška, Biljana Dakić

Tako su učenici Gradske gimnazije čitali malu knjigu kratkih priča koju su sami napisali, te djela velikoga književnika našega kraja, Mire Gavrana, kojemu su i posvetili ovo čitanje.

no images were found

 

Komentari