Sindikat umirovljenika Hrvatske -podružnica Nova Gradiška danas je u prostorijama HAK-a obilježio Međunarodni dan starijih osoba.

SUH je dobrovoljna, nestranačka, humanitarna interesna udruga civilnog društva hrvatskih umirovljenika, koja se sindikalnim oblicima djelovanja bori za ostvarenje socijalnih, ekonomskih i građanskih prava umirovljenika i starijih osoba. SUH je uspješno predvodio i pridonosio u ostvarivanju socijalne pravde u i bio u prvim redovima borbe za ostvarivanje materijalnog i socijalnog položaja radnika i umirovljenika.

Kako nam je rekla predsjednica podružnice SUH-a Nova Gradiška, Vesna Valenta, članovi se se okupili da na simboličan način proslave ovaj dan.

-Treću godinu postoji Sindikat u Novoj Gradiški. Ovu jesen imat ćemo nekoliko aktivnosti, predavanja, kupaje i slično. Ima nas 30-ak, imali smo Skupštinu protekli tjedan. Dogovorili smo se da ćemo biti aktivniji. Treba puno raditi, upozoravati na teško stanje i položaj umirovljenika u Hrvatskoj.

Stjepan Rakitić, predsjednik Županijskog povjerenstva Sindikata umirovljenika BPŽ, također je došao podržati ovaj skup:

-Podržavamo ovakva druženja, cilj je upozoravanje javnosti na teškom položaju umirovljenika. Treba istaknuti dostojanstvo i pružiti im miran život, a ne da žive na rubu egzistencije. A a ne pričam kako se najavljuje da će mirovine biti još niže.

Uz glazbu i igre, članovi SUH-a provelu su ugodno poslije podne.

no images were found

Komentari
Prethodni članakDunja Magaš izabrana za člana Doma regija Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe
Sljedeći članakPočela provedba projekta “Svi za Radost” / Foto