Antun Kovačević, 47-godišnji hrvatski državljanin, osoba je koja je nestala kada se u subotu navečer, 20-ak minuta prije 22 sata u rijeci Savi kod Siča prevrnuo čamac.

Podsjetimo, u čamcu su se u tom trenutku nalazile tri osobe, dva muškarca (1973., 1976.) te 18-godišnja djevojka. I dok je djevojka po dolasku policije zatečena na obali, 44-godišnjaku je policija pomogla izaći iz rijeke Save. Trećoj osobi iz čamca nije bilo traga, te je odmah organizirana potraga. 

Kako doznaje SBplus ona je još uvijek u tijeku, a nestanak 47-godišnjeg muškarca obznanjen je i na stranici Nacionalne evidencije za nestale osobe. Kao mjesto nestanka navedena je obala rijeke Save na 411,5 r/km u blizini mjesta Siče. Navedeno je i da je Antun, inače 175 cm visok srednje razvijen muškarac, ovalnog lica i ravne kestenjaste kose te kestenjastih očiju, u trenutku nestanka na sebi imao majicu kratkih rukava tamne boje, donji dio trenirke tamne boje, a na nogama kratke čizme. 

Cijeli slučaj u nadležnosti je Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, koje će u suradnji s djelatnicima policije istragom utvrditi razloge zbog kojih su osobe bile u čamcu, pod kojim je okolnostima došlo do njegova prevrtanja te je li u pitanju bila nesmotrenost, neporeznost ili nešto treće.

Usporedo s utvrđivanjem okolnosti za nestalim Antunom traga, iako, da je kojim slučajem isplivao na drugu obalu rijeke Save, to bi se vjerojatno već znalo. 

Izvor/Foto: SBplus 

Komentari
Prethodni članakDani su ovo koje trebamo pamtiti: Dan državnosti svečano obilježen i u Rešetarima
Sljedeći članakKino Nova Gradiška: Zov divljine film koji se ne propušta