U sklopu kampanje za nadolazeće parlamentarne izbore potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić posjetio je Novu Gradišku. U pratnji župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića i članova Gradske organizacije HDZ-a obišao je nekoliko lokacija na kojima su u tijeku radovi. Tako je Marić posjetio Gimnaziju, Elektrotehničku i ekonomsku školu i dvoranu, Oš “Ljudevita Gaja” i bolnicu gdje je razgovarao s ravnateljem Josipom Kolodziejem.

-“Kada dolazite u Novu Gradišku vidite čitav niz infrastrukturnih i drugih radova, što znači jedno poprilične veliko gradilište. Tako i treba biti, dakle ono što cijelo vrijeme govorimo i s nacionalne i lokalne razine, država je ta koja treba ulagati u infrastrukturu, unaprjeđivati uvjete poslovanja i života.” – rekao je Marić

Naveo je da je Brodska-posavska županija na čelu sa županom Marušićem svijetli primjer kako iskoristiti blagodati novog Zakona o financiranju jedinice lokalne i područne samouprave:

-“Sjećate se da smo i rekli i prezentirali da smo za sve gradove, općine i ukupno Brodsko-posavsku županiju nekih 162 milijuna kuna više u dvije godine, dakle nekih 75% povećanje proračuna. I onda kada vidite ovakve projekte i u što je sve uloženo, a to nisu samo nacionalna sredstva već i europska sredstva, sve su to lijepe priče. To je bila i intencija tog zakona, da se kroz jačanje fiskalnih kapaciteta omogući i pruži dodatna mogućnost kako gradovima, tako općinama, a i županijama provedbu određenih projekata.”

Upravo je provođenjem porezne reforme u kojoj je svojim doprinosom sudjelovao ministar Marić krenula i priča o boljitku kako Brodsko-posavske županije tako i svih naših gradova i općina kojima su značajno porasli proračuni, naveo je Brodsko-posavski župan Danijel Marušić:

-“Brodsko posavska županija ima rast za 47 milijuna kuna i sve te novce mogli smo preusmjeriti u projekte. Volim reći da sve ono što pričamo je vidljivo. Vidimo da je i bolnica u Novoj Gradiški jedno veliko gradilište, samo to je ulaganje od 80 milijuna kuna. Vidimo kakve su to krajnosti, prošla Vlada je ukinula bolnicu u Novoj Gradiški, a ova vlada joj je vratila pravno osobnost.”

Nakon obilaska navedenih lokacija ministar Marić, župan Marušić i članovi Gradske organizacije HDZ-a prošetali su novogradiškim korzom gdje su se kratko i zadržali.

Komentari
Prethodni članakNacionalni stožer: Imamo 54 novozaraženih, jedna osoba preminula
Sljedeći članakZbog moguće zaraze koronavirusom djeca se vraćaju iz Starog Grada na otoku Hvaru?!