U prostorijama Turističke zajednice grada Nova Gradiška jučer je održana svečano potpisivanje Ugovora o pružanju usluga pripreme i provedbe postupka javne nabave za projekt Centar kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška.

Projekt Centar kompetencije za napredno inženjerstvo financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem Poziva na dostavu projektnih prijedloga Podrška razvoju centara kompetencija. Isti je prijavljen još 2017. godine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 119.203.236,94 kn i sadržava ukupno 28 postupaka javne nabave za različite radove, robe i usluge. Prvi preduvjet za početak realizacije ostalih javnih nabava i aktivnosti u sklopu projekta je upravo ova javna nabava za pružanje usluga pripreme i provedbe postupaka javne nabave. Ukupna vrijednost ovog Ugovora iznosi 387.500,00 kn s rokom završetka izvršenja ugovora od 36 mjeseci od dana potpisa ugovora.

Na projektu sudjeluje 7 partnera, Industrijski park Nova Gradiška, ININ, Hladni Val, Mig automatika, ALTPRO, KLIMAOPREMA i Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu.

CEKOM predstavlja jedan od ključnih elemenata regionalnog investicijskog sustava i instrumenata za odgovor na nedovoljnu razinu ulaganja u istraživanje i razvoj. Svrha projekta je unaprjeđenje konkurentnosti poslovnog sektora i regije uspostavom RDI infrastrukture s posebnim naglaskom na učinkovito upravljanje okolišem i resursima.

-“Projekt CEKOM jedan je od najvažnijih istraživačko razvojnih projekata od pristupanja Republike Hrvatske u Europsku uniju i s velikim iščekivanjem smo dočekali potpis ugovora i početak projektnih aktivnosti. Potpisano je 9 ugovora u ovom pozivu Europskog fonda za regionalni razvoj ukupno vrijednih više od 834 milijuna kuna i Grad Nova Gradiška i CEKOM mogu se ponositi što će jedan ovakav projekt zaživjeti u našem gradu. Veliku zahvalu upućujem i gradonačelniku i saborskom zastupniku Vinku Grgiću na njegovoj podršci bez koje ovaj projekt ne bi danas bio u realizaciji.” – rekao je u obraćanju direktor CEKOMA, Adam Đanić

-“Ovo je centar kompetencije, međutim i centar znanja i nove tehnologije koji će se nalaziti u Novoj Gradiški. Ono što smo izrazito ponosni je činjenica da je to jedini Centar kompetencije iz domene strojarstva, a strojarstvo je praktično pokretač industrije. Rezultat ovog projekta nije samo zgrada u kojoj će se odvijati, već su to razni strojevi najnovije generacije, gotovo neviđeni u RH i ono što je namijenjeno nama i našoj djeci. Ako mi to ne napravimo, naša se djeca neće imati na čemu educirati. Današnja tehnologija i ovo što nam se omogućava je praktično ulazak u budućnost, jer ljudi iz ovog kraja će ostati ovdje dobrim dijelom, pogotovo ove struke, zbog toga što ćemo im ponuditi mogućnost i novi izazov koji ne mogu nigdje u Hrvatskoj nabaviti, tek negdje vani.” naveo je gradonačelnik Vinko Grgić

-“Čeka nas težak i zahtjevan posao. Radi se o javnim nabavama koje su financirane iz EU sredstava. Meni nije poznato da je iti jedan EU projekt prošao bez financijskih korekcija počevši od Pelješkog mosta koji je za javnu nabavu dobio 5% korekcija pa nadalje, dakle to je izrazito zahtjevno. U ovom poslu sam od 2008. godine i poznajem materiju, bit će potrebna suradnja i mene kao jednog od članova stručnog povjerenstva i kolegica i kolega koji će biti zaduženi za provedbu da bi to mogli provesti kako treba, u svakom slučaju čeka nas zahtjevan, ali vrijedan posao.” – kazao je član stručnog povjerenstva Dominik Nizić

Komentari
Prethodni članakProglašeni najbolji sportaši grada Nova Gradiška za 2020. godinu / foto
Sljedeći članakVandalizam na gradskoj tržnici: pobacali i uništili stolove