Jučer je bio velik dan za Osnovnu školu “Mato Lovrak” Nova Gradiška, potpisali su ugovor s izvođačem radova energetske obnove s kojom uskoro kreću.

Podsjetimo se, projekt energetske obnove devet škola Brodsko-posavska županija provodi u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sukladno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Prioritetnoj osi 4 Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. 

Radove energetske obnove na školi u Novoj Gradiški, koji će biti nešto skuplji, izvodit će tvrtka Dinamix d.o.o. iz Slavonskog Broda, radove će nadzirati Višnja Kodžoman. Vrijednost investicije je 3.400.000,00 kn, a energetskom obnovom, škola će dobiti novu vanjsku ovojnicu, fasadu, stolariju i termoventil, a s tim će se postići ušteda do 60%. 

U ime Brodsko-posavske županije ugovore o početku radova energetske obnove potpisao je župan Danijel Marušić koji je s velikim zadovoljstvom pozdravio još jedan projekt koji će se provoditi na području Brodsko posavske županije, odnosno Nove Gradiške. 

-”Drago mi je što energetski obnavljamo i ovu osnovnu školu, jer joj je obnova doista i potrebna. Između ostalog, drago mi je što su izvođači radova naša domaća poduzeća”.

Potpisivanju ugovora nazočila je i ravnateljica istoimene škole, Vesna Lončar Cindrić, koja je istaknula važnost energetske obnove za novogradišku školu.

-”Energetska obnova za našu školu iznimno je važna s obzirom na količinu sredstava koju trošimo za energente, bilo da se radi o zimi ili o ljetu. Najveći gubitak energije vidljiv je zbog prozora na učionicama, jer su gornji prozori nekvalitetni – ne mogu se otvoriti. U učionicama nižih razreda dolazi do curenja, otpadanja žbuke, a osjeti se i velika vlaga. U dvorani je po zimi jako hladno, jer  prozori ne mogu biti zatvoreni, a po ljeti se ne može prozračiti. To su najveći problemi s kojima se susrećemo, ali evo naša škola će biti energetski obnovljena i zbog toga smo jako sretni i zahvalni”.

OŠ ”Mato Lovrak” broji oko 750 učenika, što je velik broj za ovo područje, osobito kada je aktualan negativan trend depopulacije stoga, upravo tim učenicima važno je osigurati ugodno mjesto za osnovno obrazovanje, što će se i realizirati u sljedeća četiri mjeseca.

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakNova Gradiška Europa u malom: Još jedan projekt razmjene mladih „Power of Art“ – Moć umjetnosti
Sljedeći članakElektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška: Pobjednici utrke solarnih i električnih vozila