Osim osnovne škole “Ivana Gorana Kovačića” iz Starog Petrovog Sela i OŠ ”Mato Lovrak” iz Nove Gradiške, dobre vijesti i za okučansku osnovnu školu. Naime, potpisan je ugovor i za obnovu osnovne škole u Okučanima sa izvođačem radova.

U Osnovnoj školi u Okučanima predviđeni su radovi na obnovi  vanjske ovojnice (zid, strop-krov, stolarija), ugradnja termostatskih ventila, ali i radovi na kotlovnici, odnosno zamjena energenta loživog ulja ekološki prihvatljivijim zemnim plinom. Ušteda energije nakon provedbe projekta iznosit će čak 81,4%.  Radove vrijedne 3 100 000kn izvodit će slavonskobrodska tvrtka Vukojević gradnja, a nadzor će vršiti tvrtka MIG d.o.o. i koordinatorica Viktorija Teskera Sučić. 

Po potpisu ugovora, župan Brodsko posavske županije, Danijel Marušić je naglasio: “Škola će doista biti energetski učinkovita. Želim zahvaliti ravnateljici Ivani Mijatović koja je dala veliki doprinos u obnovi škole i načelniku Općine Okučani Aci Vidakoviću na potpori u pripremi ovog projekta”.  

“Energetska obnova ove tri škole dio je 2. faze obnove ukupno devet škola na području Brodsko-posavske županije. Preostaje još potpisati ugovor za Srednju školu Matije Antuna Reljkovća u Slavonskom Brodu, koja će također biti energetski obnovljena. U pripremi je treća faza u kojoj ćemo energetski obnoviti osam škola tako da će sve škole biti energetski obnovljene sa smanjenim troškovima grijanja i emisijom štetnih plinova. No, Brodsko posavska županija ne ulaže samo u škole, planiramo energetski obnoviti i obje bolnice, novogradišku i slavonskobrodsku. To su zaista veliki projekti i nadamo se da će svi oni koji koriste ove objekte moći ugodnije boraviti u njima”  po završetku obilaska istaknuo je zamjenik župana Damir Mirković.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakNK “Sloga”: Završen ljetni nogometni kamp, mladi nogometaši, javite se
Sljedeći članakDavor Vlaović: Šume su hrvatsko nacionalno bogatstvo –neka tako i ostane