Ministarstvo zdravstva RH predložilo je Ugovor o načinu utroška namjenskih financijskih koji je potpisan 6. prosinca ove godine. No, s obzirom na činjenicu kako se Brodsko-posavska županija u odnosu na ostale županije nalazi u specifičnom položaju imajući u vidu da je sastavni dio Opće bolnice „Dr. Josip Benčević” Slavonski Brod bila i Opća bolnica Nova Gradiška koja od 1. listopada 2017. radi kao samostalna ustanova, Ministarstvu zdravstva upućen je Dopis u kojem se traži suglasnost za raspodjelu sredstava za podmirenje dugova ukupnog iznosa 22.032.047,77 kn koji će biti doznačen Brodsko-posavskoj županiji, prema općim bolnicama na sljedeći način:

za Opću bolnicu „Dr. Josip Benčević” Slavonski Brod18.532.047,77 kn

za Opću bolnicu Nova Gradiška – 3.500.000,00 kn

Razlog tomu leži u činjenici kako Opća bolnica „Dr. Josip Benčević” Slavonski Brod i Opća bolnica Nova Gradiška u trenutku dostave dokumentacije, 31.listopada 2017., kojom se, od Ministarstva zdravstva, potražuju sredstva za podmirenje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala, ovisno o ročnosti dospjelih obveza, nisu imale u potpunosti okončanu diobenu bilancu te je prema MInistarstvu upućen objedinjen zahtjev za dodjelu sredstava za podmirenje dugova.

Sukladno tome, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić jučer je u Ministarstvu zdravstva s ministrom Milanom Kujundžićem potpisao Ugovor kojim se i potvrđuje predložena raspodjela financijskih sredstava za bolnice Brodsko-posavske županije.

Izvor: Brodsko posavska županija

Komentari