Ugovor o zajedničkoj organizaciji i provedbi Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu koji će se održati u od 10. do 16. srpnja 2023. godine u Slavonskom Brodu potpisali su u Velikoj vijećnici Županijske uprave predsjednik Hrvatskog kajakaškog saveza Marko Ćurković i zamjenik župana Marko Šimić u ime Brodsko-posavske županije u nazočnosti trenera u Kajak-kanu klubu “Marsonia” Marka Lipovca i Branka Lovrića, tajnika Europske kajakaške federacije i glavnog tajnika Hrvatskog kajakaškog saveza.

Ovim ugovorom Brodsko-posavska županija obvezuje se imenovati Koordinatora koji će biti uključen u organizaciju EP i o tome informirati Županiju i Savez. Također, ovim Ugovorom, Brodsko-posavska županija osigurala je značajna sredstva u iznosu od 26.240 eura za organizaciju ovog iznimno značajnog sportskog događaja. U ovoj prigodi zamjenik župana Marko Šimić kazao je kako Brodsko-posavska županija od prvog dana daje punu podršku organizaciji Europskog prvenstva te istaknuo kako je ono što Hrvatski kajakaški savez čini zaista hvale vrijedno i od velikog značaja za Brodsko-posavsku županiju te zahvalio na ukazanoj prilici da se sportski događaj ovakvog tipa održava u njoj održava. Šimić je zahvalio i Marku Lipovcu treneru u Kajak -kanu klubu “Marsonia”na pokretanju ovog sportskog događaja kazavši kako Brodsko-posavska županija prati i pruža potporu njegovoj sportskoj karijeri još od najranijih početaka i izrazio zadovoljstvo kako u tome ima i podršku samog Saveza. Na kraju svog izlaganja, zamjenik župana obećao je i daljnju potporu i suradnju Brodsko-posavske županije pri organizaciji ovakvih ili sličnih sportskih događanja.

Europsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu veliki je sportski događaj na kojem će se natjecati oko 500 sportaša iz 30-tak zemalja. Riječ je o najtežoj disciplini u kajaku koji zahtjeva posebne uvjete, a upravo Slavonski Brod od same rijeke Save i ostale infrastrukture zadovoljava uvjete za domaćinstvo ovog velikog sportskog spektakla. Staza u centru omogućava veslanje maratona od 18 kilometara koliko veslaju juniori i do 30 kilometara koliko veslaju seniori. Jedan krug je dug oko 3.600 metara i utrke su to u kojima se i u završnici nakon 30 kilometara bore najmanje tri ekipe za zlatnu medalju.

Komentari
Prethodni članakDanas je sveti Florijan, zaštitnik vatrogasaca
Sljedeći članakOŠ Ljudevita Gaja: Diversity makes us unique