Gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i direktorica tvrtke „Felix regulacija” d.o.o. Marina Opačak Bilić potpisali su jučer ugovor o izvođenju radova u novogradiškom Industrijskom parku temeljem „Ugovora o ulaganju u infrastrukturu Industrijski park Nova Gradiška”.

Projekt je to vrijedan 6.260.416,86 kuna, od čega bespovratna europska sredstva iznose 5.321.352,63 kune, odnosno 85 posto ukupne vrijednosti projekta. Projekt će biti realiziran u roku devet mjeseci, a kroz njegovu će se provedbu povećati postojeća osnovna infrastruktura u Industrijskom parku, odnosno uložiti u izgradnju glavne pristupne prometnice, vodovoda i kanalizacije.

Cilj projekta je povećanje postojeće infrastrukture za 7350 metara kvadratnih kako bi se privukle nove investicije, povećala konkurentnost zone i potaknuo razvoj poduzetništva u Industrijskom parku.

– To je proces koji smo pokrenuli 2017. godinu, prijavili projekt Ministarstvu gospodarstva RH i evo konačno je realiziran. Ovaj će projekt imati veliki utjecaj za ostale projekte koji se realiziraju u novogradiškom Industrijskom parku, izgradnja Tehnološkog inkubatora, CEKOM-a i fotonaponske elektrane BIOSOL. Izgradit ćemo prometnicu, vodovod, vodoodvodnju i produžiti za još jedan kilometar. Željela bih ovim putem zahvaliti Ministarstvu gospodarstva koje je u našem gradu s 11 milijuna kuna pridonijelo razvoju gospodarstva. U 2020. godini Grad Nova Gradiška pripremio je 15 milijuna kuna za razvoj gospodarstva, od toga milijun kuna ide na projekte poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva i velike projekte Tehnološkog inkubatora, CEKOM-a, infrastrukture i komunalne infrastrukture. Ono što smo zacrtali sada polako dolazi i u realizaciju – istaknula je zamjenica gradonačelnika za gospodarstvo Ivana Trupina.

– Još jedan je ovo veliki dan za naš grad i veliki projekt u novogradiškom Industrijskom parku. Naša Industrijska zona je u dužini oko tri kilometra, s južne strane smo izgradili preko 60 posto površine, time nam se otvorila mogućnost da kandidiramo i dobijemo zemljište od 44 ha na sjevernoj strani zone. Da bi cijeli prostor infrastrukturno opremljen nedostajalo nam je kilometar ceste s komunalnom infrastrukturom. Kandidirali smo ovaj projekt i na kraju ga dobili. Samim projektom izgradit ćemo našu infrastrukturu do kraja i time će cijela zona u potpunosti biti komunalno opremljena. U tijeku su pregovori s pet potencijalnih investitora, o svemu ćemo vas izvijestiti na vrijeme. Veselim se još jednom projektu proširenja naše zone i njenog kvalitetnog opremanja. Vrlo brzo ćemo raspisati natječaj za fotonaponsku elektranu, nakon toga pripremamo projekt CEKOM-a, očekujemo pozitivno rješenje i imati veliko zadovoljstvo pokrenuti niz ostalih projekata u gradu – istaknuo je, prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Vinko Grgić.

Radove će izvoditi tvrtka „Felix regulacija” d.o.o., poslove nadzora tvrtka „Alfa inženjering”.

– Ovo je još jedan u nizu projekata gospodarskog napretka Nove Gradiške. Dakako da će i ovaj projekt u velikom postotku pridonijeti dolasku novih investitora; što se tiče izvođenja radova želim istaknuti da ovo nije prvi projekt koji je naša tvrtka realizirala u Novoj Gradiški. Vjerujem da ćemo, na obostrano zadovoljstvo, u roku i pravovremeno izvršiti radove i da će svi biti zadovoljni – istaknula je direktorica tvrtke „Felix regulacija” d.o.o. Marina Opačak Bilić.

 

Komentari