U Velikoj vijećnici županijske uprave danas je potpisan Sporazum o financiranju uređenja novih prostora za rad i rada vanjskih suradnika u nastavi na Sveučilištu u Slavonskom Brodu, a sukladno sredstvima osiguranim Programom javnih potreba u školstvu na području Brodsko-posavske županije za 2023.godinu.

Sporazum vrijedan 291.099 eura potpisali su župan Brodsko-posavske županije dr.sc. Danijel Marušić i rektor slavonskobrodskog Sveučilišta prof.dr.sc. Ivan Samardžić u nazočnosti predsjednika Županijske skupštine Pere Ćosića.

Župan Marušić kazao je kako vjeruje da će slavonskobrodsko Sveučilište, koje je najmlađe u Republici Hrvatskoj itekako dobro iskoristiti ova sredstva te izrazio zadovoljstvo što je Brodsko-posavska županija, kao jedinica regionalne samouprave, potpora Sveučilištu koje se iz dana u dan sve više razvija i unaprjeđuje.

Rektor Samardžić zahvalio je županu, predsjedniku Županijske skupštine i županijskim vijećnicima na velikoj i konkretnoj pomoći koja nije izostala niti ove godine, a u prethodne dvije ostvarena je u iznosu od 4,2 milijuna kuna. Ta financijska sredstva Sveučilište je pametno iskoristilo za razvoj, a rektor Samardžić iskoristio je ovu prigodu zahvaliti i Vladi RH koja je, putem Ministarstva znanosti i obrazovanja, odobrila otvaranje novih radnih mjesta na Sveučilištu. Sveučilište se, po njegovim riječima, priprema za akreditaciju, a sada će imati i novih 8 nastavničkih mjesta od kojih će se 5 financirati iz sredstava Ministarstva znanosti i obrazovanja, a 3 iz vlastitih sredstava Sveučilišta. Pripremaju se i brojni projekti, a u najavi su i 4 pripremljena projekta energetske obnove. U izradi je i projekt izgradnje novog Studentskog doma u Svačićevoj ulici u Slavonskom Brodu te brojni drugi.

Predsjednik Županijske skupštine, Pero Ćosić istaknuo je značajnu ulogu Sveučilišta u razvoju ne samo grada Slavonskog Broda već i šire cjeline. Odmah nakon njegove uspostave, kazao je Ćosić, Županija se odlučila podržati Sveučilište, ne samo deklarativno već i materijalno, pa se tako, na prijedlog župana i resornih Upravnih odjela, već tri godine uzastopno sredstva za ovu namjenu osiguravaju u Proračunu uz jednoglasnu potporu vijećnika Županijske skupštine kojima je ovom prigodom također zahvalio.

Komentari
Prethodni članakMirela Relković: Porezno rasterećenje plaća
Sljedeći članakOŠ Ante Starčevića: Izlet učenika u Park prirode Lonjsko polje