U uredu gradonačelnika danas je potpisan sporazum o pet postotnom povećanju osnovice plaća lokalnim službenicima i namještenicima i nekih drugih materijalnih prava. Sporazum su potpisali predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske Boris Pleša i u ime Grada Nova Gradiška gradonačelnik Vinko Grgić.

Kako ističe gradonačelnik Grgić, u posljednih nekoliko mjeseca intenzivno se pregovaralo o ovoj temi. Vjeruje da će lokalni službenici i namještenici biti zadovoljni jer se radi i o povećanju drugih materijalnih prava:

– Riječ je o regresu u iznosu od 1.250,00 kuna, božićnici od 1.250,00 kuna, poklonima za djecu u iznosu od 600,00 kuna i svim drugim pravima, jubilarnim nagradama i slično. Naravno, da poštujemo prava radnika. Želimo učiniti gradsku upravu kvalitetnijom, dostupnijom i bržom – kaže Grgić.

U tom pravcu su poduzeli i sljedeće korake:

– Prije nekoliko tjedana raspisan je natječaj za nabavku 25 novih računala koje ćemo involirati u gradsku upravu, tako da očekujemo od naših zaposlenika da rade još brže i kvalitetnije. Želimo im osigurati najbolje uvjete, s druge strane očekujemo brži i efikasniji rad – ističe.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorom izrazio je u ime svojih članova Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske:

– U vremenima koja su, nadam se, iza nas, kompletan javni sektor je bio u dosta teškoj situaciji, posebice na državnoj razini. Plaće i materijalna prava zaposlenih od 2009. godine su bile zamrznute odnosno materijalna prava zaposlenih u tijeima državne uprave bile umanjivana. U lokalnim razinama je možda to bilo u manjoj mjeri, ali se ipak događalo. Zato mi je posebno drago da danas nazočimo potpisivanju aneksa ugovora kojim se materijalna prava zaposlenih uvećavaju. Uvjeren sam da će ljudi to znati prepoznati i da će gradska uprava biti pravi servis svojih građana – kaže Pleša.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakKakvi medijski sadržaji pomažu djeci u prihvaćanju razlika?
Sljedeći članakOvako je prije 100 godina o Hrvatskoj pisao National Geographic