Na graničnim prijelazima kod dvije osobe pronađeno 178,52 grama droge marihuane

Policijski službenici su jučer (6. lipnja) na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Slavonski Brod kod dvije osobe pronašli i oduzeli 178,52 grama droge marihuane.

Prilikom granične kontrole u zajedničkoj suradnji policije i carine u 10:45 sati, na graničnom prijelazu Stara gradiška, na izlazu iz Republike Hrvatske, u osobnom automobilu kojim je upravljao 40-godišnjak (državljanin Republike Hrvatske) u unutrašnjosti prtljage navedenoga pronađeno je 69,57 grama droge marihuane. Policijski službenici su 40-godišnjaku uručili izvješće o počinjenom prekršaju iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.  

Istoga dana, u 21:50 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je autobus (hrvatskih registracijskih oznaka), vozač putnici i prtljaga. Pregledom prtljaga, kod jednog od putnika u dobi od 38 godina (državljanin Bosne i Hercegovine), pronađeno je i oduzeto 108,95 grama droge marihuane. Policijski službenici protiv 38-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.  

Poslao bankovne podatke, pa ostao bez nekoliko stotina eura

Djelatnicima Službe kriminalističke policije, 55-godišnjak je jučer, 6. lipnja prijavio kazneno djelo Računalne prijevare. Naime, oštećeni je početkom svibnja stupio u kontakt sa osobom koja je nudila traktorski priključak na prodaju putem društvene mreže i dogovorio kupnju. Prodavatelj je od oštećenog tražio da mu pošalje fotografiju bankovne kartice, što je isti i učinio, nakon čega je saznao da mu je sa bankovnog računa skinuto više stotina eura.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela Računalne prijevare i podnošenja kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke i ne potvrđuju zahtjeve za autorizacijom Internet bankarstva, ako ih oni sami nisu zatražili! Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste Vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet, te na poveznici Internet prijevare.

Uhićen i zadržan u policiji na otrježnjenju

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su jučer, 6. lipnja oko 16 sati u Slavonskom Brodu na kolniku Ulice Stanka Vraza prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil. Izvršenom kontrolom utvrdili su da 48-godišnjak upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,65 promila. Policijski službenici su vozača priveli u prostorije policije i zadržali do otrježnjenja, uz podnošenje optužnog prijedloga Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Vozač kamiona pokušao prijeći državnu granicu pod utjecajem alkohola od 2,88 promila

Jučer, 6. lipnja oko 14:30 sati policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška su na ulazu u Republiku Hrvatsku kontrolirali teretni automobil bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka i 47-godišnjeg vozača, državljanina Bosne i Hercegovine. Prilikom granične kontrole policijski službenici su posumnjali u alkoholiziranost vozača, te je izvršenim alkotestiranjem, u organizmu 47-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 2,88 promila. Navedeni je isključen iz prometa i priveden u prostorije policije, gdje je nakon liječničkog pregleda utvrđeno da je sposoban za daljnje zadržavanje u policiji. Protiv vozača je podnesen prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakOvako se uči u školi u Adžamovcima: Planetarij, projekt malog poduzetništva…
Sljedeći članak08. lipnja 2024. započinje proljetna akcija oralne vakcinacije lisica na području Republike Hrvatske!