Potkraj prosinca 2011. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje evidentirano je 17 149 nezaposlenih osoba u Područnoj službi Slavonski Brod, što je za 538 osoba više nego u prethodnom mjesecu i 153 osobe više nego u prosincu 2010. godine.

Dakle, u prosincu nezaposlenost je povećana u usporedbi s prethodnim mjesecom za 3,2 posto, dok je u usporedbi s istim mjesecom 2010. godine povećana za 0,9 posto. Na području Ispostave Slavonski Brod u prosincu evidentirano je 11 028 nezaposlenih osoba, što je za 0,1 posto više nego u prosincu 2010., dok je u odnosu na prethodni mjesec nezaposlenost povećana za 2,6 posto.

 

U Ispostavi Nova Gradiška u prosincu je evidentirano 4 838 nezaposlenih osoba. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine s područja Područne službe Slavonski Brod evidentirano je povećanje nezaposlenosti u gradu Slavonskom Brodu i općini Okučani, a smanjenje nezaposlenosti u gradu Nova Gradiška.

 

Ukupno je tijekom prosinca 2011. iz evidencije nezaposlenih brisano 840 osoba, što je 15,9 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine. Tijekom prosinca 2011. godine Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na području koje pokriva Područna služba Slavonski Brod prijavljeno je ukupno 177 slobodnih radnih mjesta. Najveći broj slobodnih radnih mjesta ‘pristigao’ je iz obrazovanja, djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, prerađivačke industrije, stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti, te iz drugih djelatnosti.

Autor: sbplus.hr

Komentari
Prethodni članakKrađa u Rešetarima, pronađene bombe u Gornjim Bogićevcima
Sljedeći članakTržišno natjecanje i politika potpora poduzetništvu